‘Yer Gök Aşk’ dizisinin iki başrol oyuncusu Burak Hakkı ve Melisa Aslı Pamuk ile Ürgüp’teki sette bir araya geldik, diziyi konuştuk…

Havva ile Yusuf’tan sonra Sevda ile Ali Ömer aşkı doğdu…
2010 yılında çekimlere başlayan Yer Gök Aşk dizisi üçüncü sezona yeni oyuncuları ile devam ediyor. Dizinin başrollerinden Murat Ünalmış ve Birce Akalay’ın yerine iki yeni karaktere hayat veren 2011 Türkiye güzeli seçilen Melisa Aslı Pamuk ve Burak Hakkı diziye dâhil oldu. Havva ile Yusuf dizide zorluklara karşı büyük bir aşk yaşıyordu. Ama aşkları ölümle sonuçlandı. Şimdi diziye iki yeni isim girdi. Hikâyeleri birbirine benziyor aslında onlarda tüm olumsuzlara rağmen birbirlerine âşık oldular. Ali Ömer, halası Hamiyet’in tüm oyunlarına rağmen Sevda ile evlenmeyi başardı…

Melisa Aslı Pamuk/ Sevda

Türkiye Güzellik Yarışması’nda birinci oldunuz. Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?
Tomris Giritlioğlu ve Şükrü Avşar ile tanıştım. Oyunculuk eğitimleri almaya başladım. Yer Gök Aşk’a gideceksin dediklerinde çok şaşırdım. 5 aydır Ürgüp’teyim.
Sevda karakterine alışabildiniz mi?
Sevda sert bir karakter. Bende de böyle erkeksi bir tavır var yabancılık çekmedim. Oynadığım karakterin her hafta yeni bir özelliğini keşfediyorum Kendimi oynadığım karakterle sürekli özdeşleştiriyorum. Sevda Ali Ömer’e(Burak Hakkı) aşık olduktan sonra duygusal bir karaktere dönüşüverdi.
Sevda ile Melisa arasındaki fark nedir?
Ben daha dik duruşluyum. Her zaman hazır bir lafım vardır. Bir şeyi istemediğimde hayır diyebilirim. Sevmediğim birinin yüzüne söyleyebilirim. Mesela gerçek hayatta Hamiyet karakteri ile karşılaşsam oğlumu alıp giderim. O eziyete hiç bir şekilde katlanmam. Sevda oğlu için katlanıyor. Sevmiyorsa bile iyi davranmak zorunda.
Havva ile Yusuf’un aşkı öldü yerine Sevda İle Ali Ömer aşkı doğdu…
Ben çok tereddüt ettim başlarda. İnternetteki yorumlara baktığımda ağır sözler yazanlar vardı. Herkes Havva ve Yusuf’u istiyordu. Başroller değişirken tabi ki insanlar sarsılır. Ama hikâye gittikçe değişince insanlar bize de alışmaya başladı. Reytinglerde şu an iyi durumda. Bende rahatladım. İnsanlar beğenerek izlesin diye elimden geleni yapıyorum.

Oyunculuk mu daha zor modellik mi?
Oyunculuk bambaşka bir dünya. Seyirci bu dünyadan kopamıyor. Beni gören herkes Sevda diye bağırıyor. Karakterden kopamıyorlar. Podyumda Melisa Aslı pamuk diye yürüyorsun. Burada Sevda olarak tanınıyorsun dışarıda da sevdasın. Biz iş bitince kendi hayatımıza dönüyoruz. Seyirci dönmeyince orada çatışma oluyor.
Hancı oğulları erkeklerinin evin hizmetkârlarına âşık olması tesadüf mü?
Öyle bir kaderleri var galiba hepsi hizmetçilere âşık oluyor. Belki de hamiyet hanımı gördükten sonra onun gibi konak hanımefendisi ile çıkmak istemiyorlar. Saflık hoşlarına gidiyor olabilir. Kaderci kızlar bunlar. Mesela Ali Ömer, Sevda da bunu seviyor.

ESKİ EŞİMLE EVLENİRSEM
ÇOCUĞUMU DAHA ÇOK GÖRÜRÜM

Burak Hakkı/Ali Ömer

Diziye nasıl dâhil oldunuz?
Yer Gök Aşk ilk başlayacağı zaman Yusuf karakteri bana teklif edilmişti. Oğlum çok küçük olduğu için kabul etmemiştim. Şükrü Avşar devam eden iki projesi dışında yeni başlayacak projelerinin de olduğunu söyleyerek bir projesinde yer almamı istedi. Ali Ömer karakteri ile dahil oldum.

Ali Ömer nasıl bir karakter?
Çok düzgün ve güçlü bir karakter. Bazıları “Dudaktan Kalbe” de oynadığım Hüseyin Kenan karakterine benzetiyor. Ama Hüseyin Kenan sorunlu bir karakterdi. Arızalı idi. Egoları çok yüksek kompleksli ve alkolikti. Ben 20 bölümdür bir karakterin bu kadar tutarlı sözünün eri ve istediğini her zaman bilen, yapan en önemlisi uzlaştırıcı olduğunu görmedim. İdeal bir erkek olduğunu söyleyebilirim.

Rolünüzün hangi özelliğini kendinize yakın buluyorsunuz?
Ben Ali Ömer gibi çok duygusal bir adam değilim. Onun dışında diğer yönleri benziyor. Mantıklı oluşu istediğini bilen ve barıştırıcı kavgayı sevmeyen bir adam oluşu bakımından benziyorum.

Dizide mutlu son olacak mı?
Kesin ne olacak bilmiyorum. Ama mutlu sonla bitirileceğine inanıyorum.

Ürgüp halkı ile kaynaştınız mı?
Benim aram insanlarla çok iyidir. Ürgüp küçük bir yer bu konağı ziyaret eden çok kişi oluyor. Buraya çevreye illerden gelip 8 saat bizim çekimimizin bitmesini bekliyorlar. Bizde hepsi ile fotoğraf çektiriyoruz. Onlarla sohbet etmeyi seviyorum.

Dizinin iki ana karakteri çıktı. Yeni karakterler girdi. Hikâye ona göre şekillendi. Bu kadar değişime rağmen reytinglerde ilk 5’tesiniz.

Eğer sizin diziniz yükselen bir diziyse ve izlenme oranınız gün geçtikçe artıyorsa bu tabii ki bir avantaj. Biz reytingler düştüğü zamanlarda girdik diziye bu riskli bir durum ama sonra yeniden toparladık reytingleri. Artık işler çok riskli 3 bölüm sonra büyük paralar harcanmış diziler yayından kaldırılabiliyor. Kimsenin tahammülü kalmadı. Yapımcılar kontrat yapıyor kanallarla tutmayınca hemen kaldırabiliyor kanallar dizileri. Yerine hazırda bekleyen başka bir proje geliyor. Çok kaygan bir zemin. Ayrıca dizi süreleri çok uzun olduğu için insanlar artık sıkılıyor.

Sizi uzun zamandır beyaz perdede göremiyoruz…
Aslında çok senaryo okuyorum ama çoğu mantıksız geliyor. İnanmadığım bir projede yer almak istemiyorum. Türkiye’de sinema gişe yapsın diye çekiliyor. Ben istediğim gibi güzel bir teklif alamadım.

Ürgüp’ün en meşhur yemeği nedir?
Testi kebabı. Yedim çok lezzetli.

‘Evlenirsem eski eşimle evlenirim’ demiştiniz…
Evet aynen böyle söyledim. Bir gün eğer evlenirsem eski eşimle evlenirim. En azından çocuğumu daha fazla görürüm.

Emir Benderlioğlu/Küçük Yılmaz
Ürgüp’te yaşamak nasıl?
İki yıldır buradayım. Alıştım bu coğrafyanın insanına. Pek çok dostum oldu. Ben zaten Anadolu çocuğuyum. Zor olmadı. Buralar güzel yerler. Boş zaman aktiviteleri de çok. Her yer turistik. Yemekleri harika. Havalar çok iyi. Ürgüp halkı bizi çok seviyor. Çekimlerin burada olmasından memnun.

Proje’de sizi etkileyen ne oldu?
Ben açıkçası dizinin yapımcısı Şükrü Avşar’a çok saygı duyuyorum. Beni çağırdığı zaman gidip oynarım. Bu proje için beni aradığında senaryoya bakmaya gerek duymadan kabul ettim. Avşar Filmin bünyesinde olmaktan mutluyum. Küçük Yılmaz diziye dahil olduğu sıralarda içinde intikam duygusu vardı. Ama babasını ailesini tanıdıkça onları anlamaya başladı. Şuan ailede ki sıkıntılara merhem olma durumunda.

Dizide Hancı oğlu erkekleri ile evin hizmetkârlarına âşık oluyor. Sizde durum nedir?
Hancı oğlu erkeklerinin hizmetkârlara karşı zaafı var. Yılmaz’da âşık olmaya başladı ama Küçük yılmaz diğer karakterler gibi çokta aşk karakteri değil. Hayatın içindeki kısmı oldu. Çıkar yolu olmayan bir kız zengin erkek klasik bir öykü gibi görünebilir biz bunu Türk sinemasında hep soyut gördük. Esas oğlan fakir kıza âşık olur. Ama biz burada bunu yaşatıyoruz. Çok kuvvetli diyaloglar var. Realist bir peri masalı çekiyoruz

Hamiyet ve Sultan Karakterleri dizinin nabzını tutan iki karakter
Evet, Dizinin en önemli iki karakteri onlar. Oyunculukları çok iyi. Dizide oyunculukları ile düello ediyorlar. Bu diziyi götüren lokomotifler gibiler. Onlar dizide karşı karşıya denk gel dimi izleyici nefesini tutuyor. Galatasaray Fenerbahçe derbisi gibi.

Dizi seyirciyi nasıl yakalıyor?
Bizim dizi görsel olarak buraları çok iyi tanıtıyor. Aralara peyzajlar koyuyor. Üç güzeller, peri bacaları manzaraları yer alıyor. Bu dizinin burada çekildiğini gösteriyor. Anadolu insanına ne verirseniz onu alırsınız. Bu dizi özellikle bayan izleyiciyi iyi yakalıyor. Yaşları ne olursa olsun. Kendi hayatını görüyor. Belli başlı kadın profillerini çok iyi veriyor. Erkekler hayatın yan aktörüdür. Başrol kadınlarındır. Bizim dizi bu realiteyi çok iyi veriyor.

Çizgi Roman yazıyorsunuz biraz anlatır mısınız?
Çizgi romanı tek başına yapmak çok zor. Öyle bir deliliğe kalkıştım ama inşallah önümüzde ki yıl bitecek.

Ayşegül Günay/Sultan

Sizi izlemek çok zevkli
Ben 6 yıldır dizi sektörünün içerisindeyim. Tiyatrodan yeni emekli oldum. İlk işimde “Kaybolan Yıllar” dı. Hatta orda da Burak Hakkı ile çalışmıştım. Yörenin şivesini iyi kullanıyorum. Sultanı kendileri gibi buluyorlar.

Seyirci diziyi samimi buluyor
Bizim tutarlı ve oturan bir seyircimiz var. Pazartesi zor bir gün. Bir sürü karşısında iş var. Ama seyirci bizden vazgeçmedi. Doku ile alakalı olabilir. Bir diziyi bir yerde başlatıyorlar daha sonra başka bir yere taşınıyorlar. Biz üç yıldır Kapadokya’dan bu fotoğraftan çıkmadık. Seyirci fotoğrafı da sevdi. İnsanımız alışkanlığı seviyor. Başrolde ki arkadaşlarımızdan ayrılanlar oldu ve tepkiler oldu doğal olarak ama yinede takip etmekten vazgeçmediler. İzleyici samimi bir şey yakaladığı zaman bırakmıyor. Doğru bir dil kullanıyoruz. Kapadokya’da çalışıyor olmak bir şans. Burası büyülü bir yer. İnsanı etkiliyor. Geldiğimden beri ata biniyorum. Dörtnala gidiyorum artık.

Avşar filmin İki dizisinin hikâyesi bir yerde kesişiyor
Lale Devri ile Yer Gök Aşk ikisi de aynı yapımın. Böyle bir yenilik denediler. Kız alıp verdiler. Halen düğünlerde cenazelerde konuk olurlar birbirlerine. Amerika’da daha önce denenmiş. Biz Türkiye’de ilk defa böyle bir şey yaptık. Çok akıllıca aslında iki diziyi birden izleyici takip ediyor.

“Ortaam” sözünüz dillere destan oldu
Ortaam öldü. Havva karakterine çok söylüyordu. Beni gören ortağım nasılsın diye bağırıyor. Beni kendileri gibi görüyor. Halkı çok sıcak ve yardımcı. İlk geldiğim zaman set dışında sürekli yörenin kadınları ile çok vakit geçiriyordum. Yörenin aksanını iyice yerleştirebilmek için. Bunun için insanlarla haşır neşir olmak lazım. Bunun çok faydasını gördüm.

Sultanın entrikaları devam ediyor mu?
Şu sıralar biraz duruldu. Oğlunu Hamiyet’in kızı ile evlendirdi. Onunla uğraşıyor şuan. Her ne kadar gelinini istemese de oğlu sevdi diye göz yumuyor. Esas bundan sonra entrikalara başlayacak. Konakta yaşayacaklar. Entrika bu dizde en çok sultana yakışıyor. Herkesin öne çıkardığı ve gizlediği özellikleri var. Ama herkesin içinde yatan bir “Sultan” vardır. Yaşayan bir karakter.

Röportaj/Buket Kahraman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.