‘Elemiyoruz, ellemiyoruz’ sloganıyla yola çıkan ve 20- 24 Şubat 2013 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan ANKAmall 2. El Film Festivali bu kez ritim konsepti ile sinemaseverlerle buluşacak.

Festivale film başvuruları ise 22 Ocak 2013 tarihinde son bulacak.

Yedi Notanın Beşincisi!

NTV Radyo’nun basın desteği ile yedincisi düzenlenecek olan festivalde 2013 yılı için ritim konsepti seçilmişti. Bu doğrultuda film başlıklarını yedi nota üzerinden kategorilendiren festivalde; ilk nota DO- Denedin Olmadıysa, ikinci nota RE- Reddettiler Elendiysen, üçüncü nota Mİ- Mantığına İnanmadılarsa, dördüncü nota FA- Farkını Anlamadılarsa sloganı ile açıklanmıştı. Beşinci nota ise ‘SOL- Sinemaya Odaklanmak Lazımsa’ başlığı ile festival seyircisinin karşısına çıkacak.

 

Uluslararası 2. El Film Festivali’nden ‘Türk Sineması’na Vefa Sözü
6 yıldır düzenlenen festival, 7. yılından itibaren Türk Sineması’nın emekçilerine ve duayenlerine sinemaya katkılarından dolayı ‘Ahde Vefa Ödülleri’ adı altında teşekkür etmeye karar verdi. Festival 7. yılında 7 isme ödül verecek. Bu sene ödül verilecek isimler ise şöyle: Adı Türkiye sınırlarını aşan yönetmen Çetin İnanç, filme çekilmiş 395 senaryosu ile dünyanın en ilgi çekici rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Safa Önal, Türk sinemasının yakışıklı jönü Salih Güney, ilk kadın sinema yazarı olarak kabul gören Sevin Okyay, Türk sinemasının anı defteri Agah Özgüç, Türk filmlerinin unutulmaz ismi Sümer Tilmaç, Türk sinemasının başarılı kadın oyuncusu Selda Alkor.
Peki Ödüller Nasıl Verilecek?
24 Şubat 2013 tarihinde ANKAmall Sanatolia Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan festivalin kapanış töreninde verilecek olan ödüller, sahiplerine kavuşarak ölümsüzleşecek. Ödüllerini almak için festivale katılacak olan bu isimler festival izleyicisi ile bulaşacak. Kapanış töreninde yapacakları konuşmalar ile duygu ve düşüncelerini aktaracak olan, Ahde Vefa Ödülü sahipleri festival boyunca Ankara’da olacaklar. Ahde Vefa Ödülleri kriterleri ise şöyle:

— Türk Sineması’na en az 22 yıl hizmet etme şartı aranmaktadır.
— Ödüller sadece ulusal olarak verilmektedir.
— Ödül alan her sinema emekçisi, ömür boyu festivalin onur konuğu listesinde yer alacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.