CM101MMXI Fundamentals

Murat Dündar’ın yönettiği ve Cem Yılmaz’ın oynadığı CM101MMXI Fundamentals, Cem Yılmaz’ın 2010 yılında gerçekleştirdiği stand-up show gösterilerinden bir derleme.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Murat Dündar
Senarist: Cem Yılmaz
Oyuncular: Cem Yılmaz
Gösterim tarihi: 3 Ocak

 

Yakın Tehdit

 

Kyle ve Sarah Miller her şeye sahiptirler. Kyle bir iş gezisinden döndüğünde eve giren dört maskeli hırsız Kyle ve Sarah’ı kendi evlerinde rehin alırlar. Hırsızlar kasanın içindeki para ve elmasları istiyorlardır. İlerleyen saatlerde, karı kocanın içinde bulunduğu karmaşık durum, dört hırsızın geçmişine dönüşlerle ortaya çıkan ihanetlerle büyük bir çıkmaza girer.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Trespass
Yönetmen: Joel Schumacher
Senarist: Karl Gajdusek
Oyuncular: Nicolas Cage, Nicole Kidman, Cam Gigandet, Liana Liberato
Gösterim tarihi: 4 Ocak

 

Şeytan Tohumu

 

Eşinden yeni boşanan Clyde, küçük kızları Em’in bir ahşap kutu almasında endişe edecek bir şey görmez. Ancak ailenin başına tuhaf şeyler gelmeye başlar. Yahudi geleneklerinde sözü geçen Dibbuk Kutusu’nu açmışlardır. Kutunun içine hapsedilmiş bir cin, içine girdiği insanı yiyip bitirmek istemektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: The Possession
Yönetmen: Ole Bornedal
Senarist: Juliet Snowden
Oyuncular: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Madison Davenport, Grant Show
Gösterim tarihi: 4 Ocak

 

Umut Işığım

 

Pat Solatana hayatındaki her şeyi, işini, kariyerini, karısını kaybetmiştir. Her şeye tekrar başlamak için annesiyle babasının evine gider. Kaybettiği her şeyi geri kazanacaktır. Bir gün Pat, Tiffany adındaki kadını karşısında görünce plânlarında değişiklik olur. Süreç içinde ikili arasında farklı bir bağ oluşur ve sorunlarla dolu hayatlarında bir umut ışığı belirir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Silver Linings Playbook
Yönetmen: David O. Russell
Senarist: David O. Russell
Oyuncular: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Julia Stiles
Gösterim tarihi: 4 Ocak

 

Entrika

 

Miller, başarılı bir iş adamı ve aile reisi portresi çizmektedir ancak başı büyük belâdadır. Yaptığı yolsuzluklar ortaya çıkmadan borç batağındaki şirketini büyük bir bankaya satmaya, bu durumu ve sevgilisi Cote ile yaşadığı gizli ilişkiyi ise ailesinden saklamaya çalışmaktadır. Tam şirketini satmak üzereyken, beklenmedik bir olay yüzünden ailesi, imparatorluğu ve işlediği suç arasında sıkışıp kalır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Arbitrage
Yönetmen: Nicholas Jarecki
Senarist: Nicholas Jarecki
Oyuncular: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling
Gösterim tarihi: 11 Ocak

 

Kanunsuzlar

 

Kanunsuzlar, Bondurant kardeşlerin gerçek hikâyesini anlatıyor. Virginia eyaletinde yasak olan kaçakçılık Amerikan rüyası umutlarıyla sürdürülmektedir. Matt Bondurant’ın ailesinin hayatından etkilenmiş olan bu kahraman gangster öyküsünde, üç kardeşin birbirine olan sadakati, ünlü suç dalgasının içinde bir sınavdan geçiyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Lawless
Yönetmen: John Hillcoat
Senarist: Nick Cave
Oyuncular: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce, Jason Clarke
Gösterim tarihi: 11 Ocak

 

Düşler Diyarı

 

Cimcime, altı yaşında küçük bir kızdır, babası Wink ile birlikte yaşamaktadır. Babası bir gün hastalandığında doğa çığırından çıkar. Hava ısınır ve tarih öncesi yaban domuzlarından oluşan bir ordu donmuş mezarlarından kalkar. Şimdi Cimcime’nin hasta babasını, sular altında batmakta olan evlerini kurtarması ve evreni tamir etmesi gerekmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Beasts of the Southern Wild
Yönetmen: Benh Zeitlin
Senarist: Lucy Alibar
Oyuncular: Quvenzhane Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes
Gösterim tarihi: 11 Ocak

 

Karaoğlan

 

Moğollar, Anadolu kapılarına dayanmışlardır. Moğol istilâsından korunmanın tek yolu Türk devletleri arasında birlik oluşturmaktır. Bu birliği gerçekleştirmenin tek yolu, Çise Hatun’un Altın Orda’ya gelin gitmesidir. Ancak başlarında Camoka’nın olduğu Moğollar, bu birliği engellemek için Çise Hatun’u yok etmeye kararlıdırlar. Ancak karşılarında efsane kahraman Karaoğlan vardır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Kudret Sabancı
Senarist: Kudret Sabancı
Oyuncular: Volkan Keskin, Müge Boz, Özlem Yılmaz, Hasan Yalnızoğlu
Gösterim tarihi: 11 Ocak

 

Efsane Beşli

 

Efsane Beşli, sıra dışı becerilere sahip bir grup kahramandan oluşuyor. ‘Kara’ olarak bilinen kötü ruh, inançlarımızı yok etmek için işe koyulduğunda Efsane Beşli umutlarımızı korumak için ilk defa kaba kuvvete başvurmak zorunda kalır. Kara, dünyayı kuşatmak için korku yayarken, Jack Frost’un onu yenmek için Efsane Beşli ekibine katılması gerekmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Rise Of The Guardians
Yönetmen: Peter Ramsey
Senarist: David Lindsay-Abaire
Gösterim tarihi: 11 Ocak

 

Mama

 

Victoria ve Lilly adlı kız kardeşler, iz bırakmadan kaybolur. Amcaları Lucas ve kız arkadaşı Annabel çocukları bulurlar fakat bir süre sonra küçük kızlarla birlikte başkalarını da mı misafir aldıklarını merak etmeye başlarlar. Annabel evlerinde başka bir kötülüğün var olduğundan emin olmaya başlar. Duydukları fısıltıların kaynağının ölümcül bir varlık olduğunu keşfeder.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Andy Muschietti
Senarist: Neil Cross
Oyuncular: Jessica Chastain, Nikolaj Coster Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nelisse
Gösterim tarihi: 18 Ocak

 

Celal ile Ceren

 

Babasının dükkânında çalışan esnaf Celal’le, büyük bir yapı markette departman sorumlusu olarak çalışan Ceren yaklaşık altı yıldır birliktedirler. Evlenmeye karar veren çiftin yakın arkadaşlarının sebep olduğu çeşitli olaylardan dolayı Ceren ile Celal’in evlilik plânları da suya düşer. Film, ilişkileri komedi üslûbuyla anlatırken, herkesin birşeyler bulacağı kadar da gerçekliğe yakın duruyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Togan Gökbakar
Senarist: Şahan Gökbakar
Oyuncular: Şahan Gökbakar, Ezgi Mola, Gökcen Göçebağ, Dilşah Demir
Gösterim tarihi: 18 Ocak

Bitik Şehir

 

Eskiden polis olan bir dedektif, bir belediye başkanı tarafından karısının kendisini aldattığı şüphesini araştırmak için tutulur. Dedektif iddiaları doğrular, fakat ortada bir sorun vardır: başkanın eşinin görüştüğü adam ölmüştür. Araştırmalarını derinleştiren dedektif başkanın da isminin karıştığı politik bir skandalı ortaya çıkaracaktır.Crowe filmde eşinin kendisini aldattığından şüphelenen belediye başkanını, Wahlberg ise aldatma olayını araştıran dedektifi canlandıracak.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Broken City
Yönetmen: Allen Hughes

Senaryo: Brian Tucker

Oyuncular: Russell Crowe, Mark Wahlberg, Catherine Zeta-Jones, Natalie Martinez, Barry Pepper

Gösterim tarihi: 18 Ocak

 

No

 

1988’de Şili’nin başındaki diktatör Pinochet, uluslararası baskılar sonucunda başkanlık sürecine dair bir halk oylamasına gider. Ülke, Pinochet’nin iktidarını sekiz yıl daha uzatmasına oy verecektir. Muhalefet liderleri kampanyaları için genç reklâmcı olan René Saavedra’yı kendileriyle çalışmaya ikna eder. Bütün zorluklara rağmen, Saavedra ve takımı, hem iktidarı hem de muhalefeti şaşırtan bir plân yapar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Pablo Larrain

Senaryo: Pedro Peirano

Oyuncular: Gael Garcia Bernal, Alfredo Castro, Richard Dreyfuss, Alfredo Castro

Gösterim tarihi: 25 Ocak

 

G.D.O. Kara Kedi

 

Anne ve babası rahmetli olmuş olan Gürkan’ın, kardeşleri Duran ve Orhan’dan başka kimsesi yoktur. Duran, sevdiği kızı düğün günü kaçırır. Orhan her zamanki gibi pilâv satmaktadır. Müşterilerine sipariş götürürken mafya kuryesi Cengiz’le çarpışır. Sivil polislerden kaçmakta olan Cengiz elmasları, Orhan’ın önlüğüne bırakır. Bir yanda, peşine düşen kızın abileri, diğer yanda mafya babası.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Murat Aslan

Senaryo: Şafak Sezer

Oyuncular: Şafak Sezer, Serkan Şengül, Volkan Başaran, Seda Yıldız

Gösterim tarihi: 25 Ocak

 

Muhteşem Gatsby

 

The Great “Amerikan Rüyası” nın çöküşünü anlatır. Fakir ama hırslı olan Jay Gatsby savaş sırasında tanıdığı zengin ve güzel Daisy’i unutamaz. Savaş sonrası inanılmaz bir servet elde eden Gatsby’nin tek düşü Daisy’le birlikte olmaktır. Gatsby Daisy’nin New York, East Egg’deki villasının tam karşısına bir villa yaptırır. Komşusu Nick Carraway’in yardımı ile Daisy ile yeniden görüşmeye başlar, ama Daisy zengin Tom Buchanan ile evlidir. Daisy bir trafik kazası sonucu Tom’un metresini öldürdüğünde Gatsby’nin arabasını kullanır ve onun suçunu Gatsby üstlenir. Gastby ölen kadının kocası tarafından öldürülür. Gastby’nin evinde verdiği partilere katılan insanların ne yazık ki hiç biri cenaze törenine katılmaz.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Great Gatsby
Yönetmen: Baz Luhrmann

Senaryo: Baz Luhrmann

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher

Gösterim tarihi: 25 Ocak

 

Texas Chainsaw 3D

 

Cinayete meyilli Sawyer ailesinin efsanevi hikayesine Tobe Hooper’ın yıllarca insanların arkalarında bir iz bırakmadan kaybolduğu Newt, Teksas’ta geçen 1974 yapımı korku klasiğinin kaldığı yerden devam ediyor… Kasaba halkı uzun zamandır bu kayıplardan Sawyer ailesinin sorumlu olduğundan şüphelenmektedir. Şüpheleri sonunda genç bir kadının dört arkadaşının korkunç şekilde öldürülmesinin ardından Sawyerların evinden kaçtığı sıcak bir yaz gününde doğrulanır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: John Luessenhop

Senaryo: Kim Henkel

Oyuncular: Tania Raymonde, Thom Barry, Bill Moseley, Shaun Sipos, Scott Eastwood

Gösterim tarihi: 25 Ocak

 

Parker

 

Donald Westlake’in uzun soluklu roman serisinden uyarlanan film, işinde ‘merhametiyle’ ün yapmış hırsız Parker’ı odak noktasına alıyor. Zira Parker, paraya ihtiyacı olan insandan ‘çalmamakla’ tanınan, ahlaki değerleri de olan bir hırsız! Üstelik karşısına büyük bir mücevher soygunu fırsatı da çıkıyor ama Parker bu teklifi önce reddediyor. Sonra da karşısına çıkan emlakçı Leslie’nin planı yeniden teklif etmesiyle soyguna dahil oluyor!

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Taylor Hackford

Senaryo: John J. McLaughlin

Oyuncular: Jason Statham, Jennifer Lopez, Nick Nolte, Michael Chiklis, Clifton Collins Jr

Gösterim tarihi: 25 Ocak

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.