2013’ün ilk sayısını yaptık. Cinedergi’nin beşinci senesinin ilk sayısında da yeni bir bölüm başlattık. Uzun zamandır cinedergi@gmail.com adresine sizin yazılarınız geliyordu.

Bunları okuduk ve nasıl değerlendirsek diye arkadaşlarla konuştuk. En sonunda sizin yazılarınızın aslında bu derginin sahiplerinin yani gerçek sahiplerinin üretimi olduğuna karar verdik. Bundan sonra gönderdiğiniz yazıları elimizden geldiğince derginin içinde yayınlayacağız. İlk olarak Ediz Gülten arkadaşımızın bize gönderdiği Kıyamet Günü kritiğini koyduk. İster dosya yapın, ister kritik yazın veya röportaj yapın sinemayla ilgili ne üretirseniz üretin artık sizin derginiz Cinedergi içinde yer alacak. Gelelim bu ay sizler için neler hazırladık. Karaoğlan filminin oyuncuları Cinedergi’de. Karaoğlan Volkan Keskin, Bayırgülü Müge Boz ve Prenses Çise Özlem Yılmaz bize filmi anlattı. Araf filminin güzel yıldızı Neslihan Atagül hem oynadığı diziyi anlattı hem de Adana’da aldığı ödüle tepkisini ortaya koydu. Hrt2b: Dönüşüm filmi alışmadığımız kadar kanlı bir yapım. Biz de yönetmen Osman Evre Tolga ve başrol oyuncusu Veda Yüksel İpek’e bu akan kanın sebebini sorduk. İlginç bir röportaj oldu. Ve artık bir klasik haline gelen geçtiğimiz yıl 2012’nin en filmleri listelerini yazarlarımıza yaptırdık. Bu listeler Türk ve dünya sinemasının en güzel filmlerini ortaya koyuyor. 2012 ile yetinmedik 2013’te neler seyredeceğiz onu da kısa bir dosya hazırladık. Bomba filmler 2013’te artarda vizyona girecek. Yeni bir kalem Erman Karlı Rock filmleri dosyasıyla dergimize farklı bir değer kattı. Artık sinema kadar televizyon dizileri de revaçta bu anlamda onun kaleminden birçok yabancı ve Türk dizisini takip etmeye başladığımız Burcu Mercan yine döktürmüş Episode köşesinde. Kısa film ise dev adımlarla ilerliyor. Bizim kısa filmler dünyasına açılan sayfalarımızın sahibi de Fırat Sayıcı Uzunun Kısası köşesinde teybini genç yönetmenlere uzatıyor. Vizyondakiler, kritikler, festivaller, dünya ve Türk sinemasından haberler yani okuyun durun. Cinedergi sinemayı takip etmek isteyenlerin hizmetinde…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.