Bir kadın 67 yaşında nasıl bu kadar seksi ve güzel olabilir? Bunun cevabını verecek bir hayat hikayesi işte Susan Sarandon…

Sinema genç işidir deriz. Özellikle kadın oyuncular söz konusu olduğu zaman bu daha da sert bir gerçekliğe sahip. Belirli yaşı geçen bütün kadın oyuncular perdeden düşer. Meg Ryan’ından Julia Roberts’ına kadar bir dolu örneği yaşadık. 2002 yapımı belgesel Searching for Debra Winger belki de bu konudaki en çarpıcı ve dürüst belgeseldi. Bütün bu gerçekliğe karşı bir kadın ayakta duruyor. Susan Sarandon 67 yaşına geldiği halde hala birçok filmde karşımıza çıkıyor ve artık anne rollerinde olsa da bütün seksiliğiyle bizi cezbediyor. Bu ay vizyona girecek Arbitrage-Entrika filmiyle yine onun endamını ve oyunculuğunu seyretme şansına sahibiz. Peki nasıl oluyor bu iş? Bence bir insanın hayata karşı duruşu fiziğini de etkiliyor. Sarandon’un asıl adı Susan Abigail Tomalin. Dokuz kardeşin en büyüğü. Kısacası çocukluğundan itibaren kendini gösteren ve rekabete açık bir hayat sürmüş. The Catholic University of America’yı bitiren Sarandon sonuçta bir katolik okulunda okumuş. Muhalif hali daha o zamanlar kendini göstermiş açıkçası. İlk eşiyle de burada tanışmış. İsminin duyulmaya başladığı film ‘Lovin Molly’ (1974).1980 yılına gelindiğine ona ilk oscar adaylığını kazandıran ‘Atlantic City’ filminde rol aldı. Bütün oyunculuk kabiliyeti ve başarısına rağmen Sarandon’u dünyaca ünlü yapan bu filmdeki bir sahnesidir aslında. Susan Sarandon bir banyo sahnesinde limon banyosu yapınca salladı bütün Hollywood’u. Daha sonra da cesaretli filmleri daha da siyasi bir hal alıp belki de şu an ABD’nin en muhalif isimlerinden biri olmaya kadar gitti. 11 Eylül sonrası tavrı da çok netti. Savaşa karşı duruşunu hiç bozmadı. ABD’nin Cumhuriyetçi ve Demokrat siyasi bölünmüşlüğünün anlamsızlığını ve birbirlerinden bir farkları olmadığını söyleyerek Yeşiller hareketini desteklemesi ABD’nin son dönem siyasi yapısına getirilmiş en gerçekçi tepkiydi. Aşk hayatı da çalkantılarla doluydu Sarandon’un. İlk eşi Chris Sarandon’dan sonra yönetmen Luis Malle, muhalif isimlerden Sean Penn ve çocuk sahibi olduğu, geçen yıla kadar beraberliğini devam ettirdiği Tim Robbins Sarandon’un aşk defterinden sayfamıza dökülen isimler. Susan Sarandon son olarak Tim Robbins’ten de ayrılıp kendinden 32 yaş genç sevgilisi Jonathan Bricklin ile pozlar verdi. Yaşı kaç olursa olsun güzelliğinden birşey kaybetmeyen Sarandon Hollywood’un ve bizim hayal dünyamızın en renkli isimlerinden.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.