Ben ve Sen

Filmin anti-kahramanı, okuldan nefret eden, dünyanın sonuna dair tuhaf fikirleri olan, ailesiyle arası bozuk 14 yaşındaki Lorenzo. Bir hafta boyunca her şeyden uzak, kafa dinleyeceğini düşünerek kendi evlerinin bodrum katına gizlenen Lorenzo’nun planları kendinden hayli büyük yaştaki üvey kız kardeşinin yanına gelişiyle bozulur. Olivia güzeldir, dengesizdir, keştir, Lorenzo’dan bile tuhaftır.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Me & You

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Senarist: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori, Sonia Bergamasco, Veronica Lazar

Gösterim tarihi: 7 Aralık

 

Uçuş

 

Deneyimli pilot Whip Whitaker, uçuş esnasında gerçekleşen bir felâketin ardından zorunlu iniş yaparak yolcuların neredeyse tamamının hayatını kurtarır. Kazanın ardından Whip, kahraman ilân edilse de kazaya dair daha fazla şey öğrenildikçe bunun kimin hatası olduğuna ve o uçakta neler yaşandığına dair cevapsız sorular belirmeye başlıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Flight

Yönetmen: Robert Zemeckis

Senarist: John Gatins

Oyuncular: Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle, Kelly Reilly, Nadine Velazquez

Gösterim tarihi: 7 Aralık

 

Açlığa Doymak

 

Film, birbirlerinden farklı dünyalarda yaşayan üç insanın sıradan hayatlarının, ölümü dileyecek kadar büyük bir azaba dönüşmesini anlatıyor. Açlığa Doymak, “Ruhsal bir azap bedensel bir acıyla yenilebilir mi? İnsan en temel ihtiyacı olan yeme içme arzusunu bir amaç uğruna kesebilir mi” sorusuna cevap arıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Zübeyr Şaşmaz

Senarist: Zübeyr Şaşmaz, Mustafa Çevik

Oyuncular: Mete Horozoğlu, Hazar Ergüçlü, Didem Balçın, Ali Sürmeli, Uğur Çınar, Hakan Boyav

Gösterim tarihi: 7 Aralık

 

Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede

 

Çakallık yaptıkları için hapse giren kahramanlarımız içerde zor günler geçirmektedir. Sevdiklerinden ve futboldan uzak kaldıkları için mutsuzdurlar. Günün birinde suçlular üzerinde yapılacak tıbbi bir deney için kobay arandığını öğrenirler. İşin ucunda şartlı tahliye olduğunu öğrenen kahramanlarımız bu deneyde gönüllü kobay olmayı kabul ederler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Murat Şeker

Senarist: Murat Şeker

Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu

Gösterim tarihi: 7 Aralık

 

Merdiven Altı

 

Film, tanık olduğu olaylar nedeniyle polis tarafından aranan ve yakalanırsa askere gönderileceğinden korkan Sinan’ın hikâyesini anlatıyor. Sinan İstanbul’un yeraltı dünyasında, abisini ve kız kardeşini bulmak üzere, üzerinde kimlik bulundurmadan, bahisçilerin, boksörlerin ve barmenlerin arasından geçtiği maceralı bir yolculuğa çıkıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Nur Akalın

Senarist: Nur Akalın

Oynayanlar: Kaan Yılmaz, Deha Özer Şenay, Gökalp Arıkan, Şenay Aydın, Ferit Kaya, Bülent Çolak

Gösterim tarihi: 7 Aralık

 

Benim Annem Bir Dinozor

 

Ernie, kız kardeşi Julia ve Max’le birlikte, Dinozor Müzesi’ndeki güvenliği atlatarak çok gizli bir fosilin sergisine girmeyi başarırlar. Yakalanmaları üzerine Ernie ve Julia, Max’lerin evine kaçar. Max’in babasının icat ettiği zaman makinasına girerler, makina çalışır, bir müddet sonra kapılar açıldığında kendilerini yemyeşil bir vadide, dinozorların arasında bulurlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Dino Time

Yönetmen: Yoon Suk Choi, John Kafka

Senarist: Adam Beechen

Seslendirenler: Rob Schneider, Jane Lynch, Tara Strong

Gösterim tarihi: 14 Aralık

 

Bana Bir Soygun Yaz

 

Hacamat, kendisine borçlu olduğunu düşündüğü Çetin ve Süleyman’ı hamama götürerek, onları kendi icatları olan ‘hacamat’ işkence aleti ile tanıştırarak lâkabının nereden geldiğini açıklıyor. Kendilerini bu işe bulaştıran Onur’un ortalarda olmadığı bir anda Hacamat’ın tehditi ile ölüm korkusu yaşayan Çetin ve Süleyman, borçlarını ödemek için Onur’un soygun yapma fikrine ‘evet’ diyorlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Biray Dalkıran

Senarist: İnci Uluçay

Oynayanlar: Hakan Yılmaz, Çetin Altay, Umut Oğuz, Mehmet Usta

Gösterim tarihi: 14 Aralık

 

Tepenin Ardı

 

Faik, Orman İşletmesi’nden emekli olduktan sonra yaşadığı kasabanın yaylasında babadan kalma bir araziyi işlemeye beslemeye başlamıştır. Araziye bakmak üzere bir ortakçı yörük ailesiyle anlaşmıştır. Bir Ağustos günü Faik’in oğlu Nusret, iki torunu Zafer ve Caner birkaç günlük tatil için dedelerini yaylada ziyarete gelir. Oğlu ve torunları geldiği esnada Faik karşı tepenin arkasında çadır kurmuş yörüklerle kavgaya tutuşmuştur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Emin Alper

Senarist: Emin Alper

Oynayanlar: Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman

Gösterim tarihi: 14 Aralık

 

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk

 

Hikâye, ulu ejder Smaug’dan Erebor’un kayıp Cüce Krallığı’nı geri isteyen ana karakter Bilbo Baggins’in yolculuk maceralarını anlatıyor. Ansızın büyücü Gandalf ortaya çıkar ve Bilbo kendini onüç cüceden oluşan bir grupta bulur. Bu yolculuk onları Goblinler ve Orklar’la dolup taşan tehlikeli topraklara götürecektir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Hobbit: An Unexpected Journey

Yönetmen: Peter Jackson

Senarist: Fran Walsh

Oyuncular: Cate Blanchett, Luke Evans, Elijah Wood, Martin Freeman

Gösterim tarihi: 14 Aralık

 

Laz Vampir: Tirakula

 

Laz vampir, Drakulanın ( Seymen Aydın) Laz Taksi şoförü Dursun’u (Levent Sülün) kurban olarak seçip bedenine girerek Dursun’un bedeninde Laza dönüşmesinin komedisini yaparken klişe bir vampir anlayışından sıyrılıp daha yerli ve orijinal bir vampir karakteri sinema dünyasının huzurlarına sunuyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ulaş Zeybek, Metin Koç

Senarist: Metin Koç

Oyuncular: Alp Korkmaz, Wilma Elles, Meral Kaplan, Veysel Diker, Levent Sülün

Gösterim tarihi: 14 Aralık

 

Sen Dünyaya Gelmeden

 

Gemma ve Diego Saraybosna’da karşılaşan iki İtalyan. Gemma evlenmek üzereyken Diego’ya aşık olması ile hayatı hiç beklemediği şekilde değişir. Saraybosnalı bir şair olan Goyko hem tutkulu aşklarının hem de tüm fırtınalarının şahitidir. Aska ise hayatlarına giren ve hiç unutulmayacak derin izler bırakan bir kız. Bu dört kişinin saraybosna savaşı sırasında geçen dokunaklı hikayeleri.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Venuto Al Mondo

Yönetmen: Sergio Castellitto

Senarist: Sergio Castellitto, Margaret Mazzantini

Oyuncular: Penélope Cruz, Emile Hirsch, Jane Birkin, Luna Mijovic, Sergio Castellitto

Gösterim tarihi: 14 Aralık

 

F Tipi Film

 

Yönetmenlerin her biri F Tipi hapishanedeki Tecrit uygulamasını konu alan 10’ar dakikalık kısa filmler çekti. Ortaya çıkan filmler birbirine bağlandı ve tek bir uzun metraj film oluşturuldu. Filmlerin tamamında Grup Yorum’un eski ve yeni müzikleri kullanıldı.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder, Barış Pirhasan, Aydın Bulut, Hüseyin Karabey, Reis Çelik, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay, Grup Yorum

Oyuncular: Tansu Biçer, Erkan Can, Fırat Tanış, Civan Canova

Gösterim tarihi: 21 Aralık

 

Jack Reacher

 

Beş kişi, usta bir nişancı tarafından sadece altı el ateş edilerek öldürülür ve tüm deliller gözaltındaki şüpheliyi göstermektedir. Sorgulamada şüphelinin söylediği tek bir şey vardır: “Jack Reacher’ı bulun!”. Böylelikle gerçeği bulmak adına Jack Reacher’ı beklenmedik bir düşmanla karşı karşıya getiren sıra dışı ve heyecanlı bir kovalamaca başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Senarist: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, Werner Herzog

Gösterim tarihi: 21 Aralık

 

Kod Adı: Venüs

 

Aşk, aksiyon ve macera türü filmde Yasemin adlı bir ajanın Kıbrıs’ta Barnabas İncil’ini araması konu alınıyor. Yasemin, kitabı ararken kendini aşk çemberinin içinde buluyor. Ajana aşık olan 3 ayrı millete mensup genci ve mücadelelerini irdeleyen filmin ön plânında bu mücadelelere, arka plânında da Kıbrıs’ın gizli tarihine yer veriliyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Code Name: Venus

Yönetmen: Tamer Garip

Senarist: Tamer Garip

Oyuncular: Jolie Myatt, Jonny Lee Kemp, Cengiz Bozkurt, Serhat Harman

Gösterim tarihi: 21 Aralık

 

Elveda Katya

 

Yetimhanede büyüyen Katya, babasının Yunus isimli Trabzonlu bir denizci olduğunu öğrenir ve onunla tanışmak için Trabzon’a gider. Babasını bulmakta zorlanmaz, ancak hiç de hoş karşılanmaz. Yunus Kaptan, şehirde itibarı olan, muhafazakâr bir aile babasıdır. Nadya’nın yıllar önce kendisinden hamile kaldığını ise bilmemektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ahmet Sönmez

Senarist: Nalan Merter Savaş

Oyuncular: Kadir İnanır, Caner Cindoruk, Rüçhan Çalışkur, Belgin Erdoğan

Gösterim tarihi: 21 Aralık

 

Kibarca Öldürmek

 

Yerel bir çetenin yönettiği , büyük paraların döndüğü bir poker oyununda soygun yapılır. Bunun üzerine çete tarafından düzenlenen poker oyunları sırasında gerçekleştirilen soygunlarla ilgili araştırma yaparak faillerini bulmakla görevli acımasız Jackie Cogan işe koyulur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Killing Them Softly

Yönetmen: Andrew Dominik

Senarist: Andrew Dominik

Oyuncular: Brad Pitt, Ray Liotta, Garret Dillahunt, Richard Jenkins

Gösterim tarihi: 21 Aralık

 

Bekarlığa Veda

 

Eski bir dostlarının düğün arifesinde, üç nedime biraz eğlenmek ister ama istediklerinden daha fazlasıyla karşılaşır. Yakışıklı sevgilisi Dale ile evlenecek olan güzel Becky ve lise arkadaşları New York’ta bekarlığa veda partisi yapmak isterler. Regan gizli gizli aralarında evlenecek ilk kişi olmadığı için sızlanan başarılı bir kadındır. Gena ise aslında oldukça romantik olmasına rağmen zeki ve alaycı biri gibi görünmeye çalışmaktadır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Bachelorette

Yönetmen: Leslye Headland

Senarist: Leslye Headland

Oyuncular: Kirsten Dunst, Isla Fisher, James Marsden, Will Ferrell, Lizzy Caplan

Gösterim tarihi: 21 Aralık

 

Htr2b: Dönüşüm

 

Tüm bilimsel araştırmalar insanların iyiliği için mi? Peki ya bazı araştırmalar insanların iyiliği için değil de, insanları yok etmek içinse? Güzel bir Haziran gecesi. Orman içinde huzur dolu bir ev. Aynı ormanın içinde saklı yasa dışı bir klinikten kaçmış kobaylar. Birbirlerini koruma içgüdüsüyle kenetlenmiş bir aile ve karşılarında doğaları değiştirilmiş duygusuz insanlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Osman Evre Tolga

Senarist: Osman Evre Tolga

Oyuncular: Veda Yurtsever İpek, Ahmet Somers, Serkan Altunorak, Teoman Kumbaracıbaşı

Gösterim tarihi: 28 Aralık

Aşk

 

80′lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne’ın, kendileri gibi müsizyen olan fakat uzakta yaşayan bir kızları vardır. Bir gün Anne bir kriz geçirir ve felç olur. Çift kadının felç geçirmesinin ardından bu durumla başa çıkmaya çalışmaktadır. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri yeniden bağlılık testinden geçmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Amour

Yönetmen: Michael Haneke

Senarist: Michael Haneke

Oyuncular: Jean Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud

Gösterim tarihi: 28 Aralık

 

Anna Karenina

 

Yüksek bir sosyal konuma sahip Anna Karenina, erkek kardeşi Oblonsky’den evliliğini kurtarmasına yardım etmesine dair aldığı mektup üzerine Moskova’ya hareket eder. Yolculuk sırasında tanıştığı Kontes Vronsky’nin oğlu, subay Vronsky ile karşılaşır, aralarında bir çekim oluşur. Anna, St. Petersburg’a döndüğünde Vronsky de peşinden gelir. Başlayan tutkulu aşk, halk arasında skandal yaratır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Joe Wright

Senarist: Tom Stoppard

Oyuncular: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor Johnson, Kelly Macdonald

Gösterim tarihi: 28 Aralık

 

Pi’nin Yaşamı

 

Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikâyesini sunuyor. Pi, besin zincirine kurban gitmez ve Kaplan ile başbaşa kalır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Life of Pi

Yönetmen: Ang Lee

Senarist: David Magee

Oyuncular: Tobey Maguire, Gerard Depardieu, Irrfan, Suraj Sharma

Gösterim tarihi: 28 Aralık

 

Medyum

 

Film emekli doktor Margaret Matheson ve onun genç asistanı Tom Buckley’in psişik olayların kandırmaca üzerine kurulu olduklarını kanıtlama çalışmalarına odaklanıyor. Efsanevi medyum Simon Silver kaybolduktan 30 sene sonra geri dönmüş ve bilim dünyasının en büyük araştırma konusu olmuştur. Açıklanamaz her yeni gizli olayın ardından popülaritesi daha da artan Silver artık Tom için bir takıntı haline gelmiştir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Red Lights

Yönetmen: Rodrigo Cortés

Senarist: Rodrigo Cortés

Oyuncular: Robert De Niro, Sigourney Weaver, Cillian Murphy, Toby Jones, Joely Richardson

Gösterim tarihi: 28 Aralık

 

Playing For Keeps

 

Ünlü bir spor yıldızı olan George, zor zamanlar geçirmektedir. Ekonomik sıkıntıları da vardır ve hayatını yoluna sokması gerekmektedir. Bu durumdan nasıl çıkılacağını ararken karşısına beklemediği bir şans çıkar. George oğlunun futbol takımında koçluk yapmaya başlayacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Gabriele Muccino

Senarist: Robbie Fox

Oyuncular: Gerard Butler, Uma Thurman, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones, Dennis Quaid

Gösterim tarihi: 28 Aralık

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.