Malatya Film Festivalini bu yıl daha anlamlı kılan Türk Sinemasının İki önemli ismi Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ı birlikte ağırlamak oldu.

Bu iki dev ismi yan yana görmek pekte kolay değil festival boyunca da birada göremedik zaten. Ama benim için aynı kareyi paylaştılar ve çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Kadir İnanır

Sizi burada görmek çok mutlu etti bizi..

Bu tarz organizasyonlara gönülden destek vermek için böyle bir prensip kararı aldım. Elimden geldiği kadarı ile katkıda bulunmaya çalışıyorum. Malatya çok önemli bir şehir ülkemizin doğu ve güney doğusunun tam kapısında tarımı ile sanayisi ve insanı ile her türlü potansiyeli ile özellikle sinemaya yıllardır gösterdiği büyük değerle çok kıymetli bir şehir. Türkiye’nin her tarafında sinema festivalleri yapılıyor ama Malatya daha yeni olmasına rağmen bir 10 yıl sonra büyük festivallere ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Bunu desteklemek için buraya geldim.

Bu akşam Türk halkının gönlünde ki en büyük ödüllerden biri olan onur ödülü aldınız. Onunda ayrı bir gururu olsa gerek diye düşünüyorum.

Tabi çok büyük bir önemi var.Ancak bana bu ödülü veren Türk halkı.. Türk halkının çok büyük bir sıkıntıları var onların sıkıntıları ortadan kalktığı zaman barış ve kardeşliğin en büyük alkış ile ortaya sunulduğu zaman bu ödül daha büyük anlam kazanacak benim için. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız barış şarkıları söyleyeceğiz. Bu ödül barış ve dostluk adına alınırsa daha onurlu bir ödül olacak.

Yeni projeleriniz var mı?

 Sinema var 21 Aralıkta vizyona girecek bir filmim bir sinema filmini kendim yapmayı düşünüyorum. Dizi teklifleri çok var ama beğenmeye çalışıyorum.

Sağlığınız nasıl?

Gayet iyiyim. Bütün kontrollerim çok iyi geçti. Hastalığım ile ilgili hiçbir sıkıntım yok. En son 1 ay evvel kontrollerimi yaptırdım. Her şey çok güzel.

Malatya’yı gezdiniz… Nasıl buldunuz?

Gezdim. Sevgili sostum Ünal Küpe’li gezdirdi. Muhteşem güzellikler var burada film yapımcıları keşfetmeli biran önce. Doğal plato var burada. Yemekleri çok lezzetli.

Türkan Şoray

Sizi burada görmek çok güzel..

Ben bu Türk festivallere saygı duyuyorum. Türk sineması adına yapılmış her şey benim için çok önemli. Onun için buradayım ve çok mutluyum

Bizi onurlandıran bu ödüller halkın bize ilgileriyle yürekteki sevgileriyle ödüllendirilmiş. Benim için çok kutsal.

Kadir İnanır ile birlikte aldığınız kaçıncı onur ödülü?

Öncelikle söylemeliyim ki sevgili rol arkadaşım kadir inanırın sağlığına kavuşması eskisinden daha yakışıklı olması çok mutluluk verici. En güzel gülen bir erkek aktör kadir inanır hep söylemişimdir. Onu gördüğüm için çok mutluyum. . Aldığımı onur ödüllerini hiç saymıyorum. çünkü halkımızın gönlünden sevgisinden gecen ödüller. Tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

Tolga Karel çok önemli bir şey anlattı dizinizin setinde çalışan bir arkadaş sizi görünce bayılıyor. Ne yaptınız o esnada?

Ayy canım benim..Çok şaşırdım. Mutlu oldum.

Yeni doğan bir günlük bebeğe sizi isminiz verildi. Ne hissetiniz?

 Çok duygulandım. Malatya’ya geldiğim gibi hastaneye gittim. Bebek ve annesini ziyaret ettim. Çok küçük ve çok güzel Türkan bebek.

Türkan bebeğin doğum belgesine “Bebeğimiz dünyaya hoş geldin. Mutlu, uzun bir ömür geçirmen dileklerimle, cici ninen” yazdınız. Artık torun sahibi olmak istiyorsunuz..

Evet. Kızım yağmurun çocuğunu kucağıma almak istiyorum.

Röportaj/Buket Kahraman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.