Bu ay kaliteli Türk filmleri art arda vizyon alacak. Biz de herzamanki gibi filmlerin yönetmenlerinin ve oyuncularının peşinde koşturduk. Açlığa Doymak bu ayın en çok tartışılacak filmi olacaktır kanımızca.

Film hem ölüm oruçlarını hem de insanın vicdanıyla verdiği savaşı odağına alıyor. Yönetmen Zübeyr Şaşmaz bu filmin konuşulacağı en doğru isimdi biz de onun kapısını çaldık. Ünlü Şaşmaz kardeşlerden olan Zübeyr Şaşmaz birçok insanı şaşırtacaktır sanıyorum bu röportajla. İkinci en önemli filmimiz ise yurt dışı ve içindeki festivallerden bir çok ödül alan Tepenin Ardı. Emin Alper ilk filmiyle bence bir başyapıt ortaya çıkardı. Ötekileştirme ve erkek bazlı şiddeti anlatan filmi konuştuğumuz bir diğer isim ise Banu Fotocan. Yani filmin tek kadın karakteri. Emin Alper’i bu konuda biraz sıkıştırdık, gördük ki Emin Alper ile sohbet etmek de ayrı bir zevk. Aralık’ın son haftasında ise Elveda Katya vizyona giriyor. Filmin başrol oyuncusu Anna Andrusenko filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü almıştı. Biz de durmadık tabii hem Anna ile hem de yönetmen Ahmet Sönmez ile sıkı bir sohbet yaptık. Geçtiğimiz ayın son haftası vizyona giren Türk korku filmi Görünmeyenler’in yönetmeni Melikşah Altuntaş ve başrol oyuncusu Nihan Okutucu da konuştuğumuz diğer isimler. Geçen ay kadromuza katılan ve benim size acar muhabir diye tanıttığım Buket Kahraman Fatih Akın’dan sonra yine büyük iş başardı ve Kadir İnanır ile Türkan Şoray’ı biraraya getirip minik bir röportaj yaptı. Yani Türk sinemasının nabzını yine Cinedergi tuttu bu ay. Tabii içeriğimiz bu kadarla da kalmadı. Merve İnce bu ayın klasik konusunu yapıp dergimizin büyük bir açığını kapattı. Yılbaşı filmlerinin en iyileri Merve’nin süzgecinden geçip sayfalarımızdaki yerini aldı. Banu ise gerçekten güzel bir dosya ile sizlerle buluşuyor. Kaplanlar, fareler, köpekler hepsi sinemanın içinde nasıl yer alıyorlarsa Banu’nun dosyasıyla sizin de yanınıza geliyorlar. Keyifle okunacak bir dosya. Bu ayın önemli filmi Pi’nin Yaşamı dolayısıyla Banu bu dosyayı hazırladı. Portre sayfalarımızda ise önemli iki isim var. Jeremy Irons ve Rosemund Pike bu ayın konukları. Haber sayfalarımız, pek yakındalar, vizyon filmleri, kritikler ve daha neler neler. İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.