Asıl adı Paul Edward Valentine Giamatti olan aktör 6 Haziran 1967 yılında doğdu, İtalyan asıllı Amerikalı aktör dünyanın gelmiş geçmiş en iyi yardımcı erkek oyuncularından birisidir, her girdiği rolün altından hakkıyla çıkmayı bilir!

Paul ailenin üç çocuğunun en küçüğü evli ve bir çocuk babası bir aktör. Sanırım filmden dolayı benim onu en net hatırladığım ve sevdiğim karakter Sideways filmindeki Miles rolü idi…

O kadar fazla filmde adı var ki… Mesela American Splendor / Görkemli Hayatım’daki Harvey Paker rolünü de unutmamak lazım. Giamatti Singles ve Cinderellla Man filminde şöyle bir görünse de akılda kalan, İllüzyonist filmindeki dedektif rolüyle Edward Norton’u bile aşan,

Ekşisözlükte Erkan Can, Philip Seymour Hoffman karizmasına ve kel Homor Simpson’a, Ali Düşenkalkar, Ahmet Mümtaz Taylan’a ve hatta Şener Şen’in ilk dönemlerdeki performanslarına benzetilen oyuncu son derece sevimli ve sempatik olan oyuncu en son Barney’s Version filminde aşmış, manik depresif harika rollerin adamı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hatta The Hangover’ın ikincisinde bile vardır, daha ne olsun!

Win Win’de öğrencisiyle komik şeyler yaşayan bir antrenör, Could Souls da kendi adıyla ruhu sorgulayan bir adam, Cosmopolis’de Bonno Levin adlı sorgulayıcı olan Giamati bu ay Ironclad filmiyle karşımıza çıkacak. 13. Yüzyılda geçen filmde Magna Carta ve özgürlük sorgulması yapılıyor. Bu sene ve önümüzdeki sezon Giamatti Madame Bovary, Saving Mr.Banks, Rock of Ages, Luck Doğ ve Gelecekbilim Kongresi…

Herkesin sempatiyle yaklaştığı, kötü rollere yakıştıramadığı bu muhteşem adam için yeterince filmde oynamıyor diyemiyoruz zira yeterince karşımıza çıkıyor, çünkü sektörde onun performansını beğeniyor.

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.