DVD’nin hakim format olması bir türlü değişmese de Bluray çeşitli ataklarla bu süreci sarsmaya çabalıyor. Yurt dışında aslında dükkanlarda raf sayısı birbirine yaklaşan bu iki formatın en yenisinin yakında ‘internet’ ile mücadele edip edemeyeceği de tartışılıyor.

Oradan çıkabilecekler, bir divx ya da mpeg gibi kavramların açılımlarını izlememizi sağlayacak. Bilgisayar ekranında izlenebilen filmlerin, sinema perdesine yansıma veya TV ekranına transfer olma süreci ana göreve dönüşecek. Ancak Türkiye’de Tiglon, sektörü bileğinin hakkıyla zorlama hevesini sürdürüyor. Hakim güç olarak da yapabileceklerini, stratejiler doğrultusunda yapıyor.

Bu ay da Avatar 3D Blu-ray’inin üç diskli limitli versiyonunun yanına İnanılmaz Örümcek Adam ve Kara Şövalye Yükseliyor’un Blu-ray ve DVD formatlarının eklenmesi bir ‘rekabet süreci’ başlatıyor. Bunun da umursamadan aylık dolulukla lehine çevirmeye çabalıyor. Blockbuster patlaması ise böylesi bir süreçle Avatar’ın üçüncü ürünü olmasına karşın sürecek. Zira artık rekabete uzanan bu yüksek çözünürlüklü formatı tartmak ana amaca dönüştü. Tiglon’un katkılarıyla da elbette çok yönlü ürünler dağıtıma çıkıyor. Ancak Bas Oynat DVD, DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray derken, hangisi yere daha sağlam basacak? İşte onu zaman gösterecek. Ama 3D Blu-ray baskılarının, hem DVD hem de Blu-ray versiyonları bu ayki Avatar çıkışı gibi içermesi elbette bir şeyleri belli ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.