Kerem akça

 

Hollywood’un ilk sarışın güzeli olarak bilinen, bu şanıyla da her yerde anılan bir isimdir Marilyn Monroe. Erken vefatıyla da daha fazla adından söz edilmesine ve kendisine saygının artmasına istemeden olanak tanımıştır. Bu durumun izinde ‘aşk’ filmleriyle ya da ‘kadın filmleri’yle dolu bir filmografi inşa etmiştir. Bunlardan dördü bu ay Blu-ray raflarını süsleyecek: “Erkekler Sarışınları Sever” (“Gentlemen Prefer Blondes”, 1953), “Milyoner Avcıları” (“How to Marry a Millionaire”, 1953), “Sahne Aşıkları” (“There’s No Business Like Show Business”, 1954) ve “Yaz Bekarı” (“The Seven Year Itch”, 1955).

Büyük oranda günümüzün romantik-komedilerinin ‘kaynak hikayeleri’ni oluşturan bu eserlerden üçüncüsünde ise bir ‘müzikal’ geleneği görmek mümkün. Onun dışında kadınlar, aşkları, tercihleri ve temsil ettikleri üzerine birer, memur yönetmenler odaklı çeşitleme sunuyorlar. Ün dünyası, sıradan insanların arası farketmeden bazı şeylerin tanımlarını yapıyorlar. Eğlence sineması adına ilginç ve keyifli anlar vaat ediyorlar. Bunlardan kimilerinin daha önce DVD’lerinin çıktığını da unutmadan ekleyelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.