ca. 2008 --- Stylist by Elle Strauss; hair by Jenny Cho; makeup by Pati Dubroff. --- Image by © Ondrea Barbe/Corbis Outline

SERDAR AKBIYIK

Amanda Seyfried komedi, müzikal ve ayk filmlerindeki başarısını korku ve gerilim türünde de devam ettiriyor. Bu ay Gone-Kayıp ile karşımıza çıkacak olan güzel yıldız kardeşini kaçıran sapığın peşine düşecek…

Kötü Kızlar-Mean Girls’teki rolüyle bütün dikkatleri üzerine çeken sarışın güzel Amanda Seyfried tam bir Amerikalı ponpon kız. Pennsylvania, Amerika’da 3 Aralık 1985’te doğdu. Eczacı bir baba ve Psikolog bir annenin kızı Seyfried. Masmavi gözleri ve sarışın saçlarıyla gösteri dünyasının dikkatini erken yaşlarda çekti. 11 yaşındayken model olan Amanda Seyfried daha sonra filmlerde küçük rollerde yer aldı. 2004 yılında New York’taki Fordham Universitesindeki eğitimini dondurup Mean Girls filmindeki rolünü kaptı. İşte o andan sonra Amanda Seyfried’in önünde ünlü olmak için bütün yollar açılmıştı. Güzellik ve kabiliyet açısından çok şanslı olan Seyfried sesinin de mükemmelliği ile tanınmaya başladı. Klasik Opera dersi alan ve çalışan güzel yıldız, Sefiller ve Cats müzikallerini seyrettiğinde vurulmuşa döndü. O günden sonra hedeflerinden biri de müzik oldu. İşte bütün bu rastlantılar Seyfried’i şu an kariyerinin zirvesi olan filmle buluşturdu. 2007 yılında Mamma Mia filminde Meryl Streep ile beraber kamera karşısına geçti. ABBA’nın müzikleriyle bezenmiş filmde bir çok ünlü isim yer aldı. Pierce Brosnan, Colin Firth gibi ünlülerle aynı sahneleri paylaşırken Dominic Cooper ile bu filmin çekimlerinde tanıştı ve aralarındaki elektrik aşka dönüştü. Seyfried son dönem genç yıldızların yaşadığı alkol ve gece alemlerinden de uzak durmadı. Zaten kendisi de “Bir cluber sayılmam ama partileri gitmeyi severim. Özellikle bu tür geceleri barlarda kapatmak hoşuma gider” diyerek bu huyunu reddetmiyor. Yine de Lindsay Lohan gibi eğlenceli gecelerin kariyerini zarara uğratmasına izin vermiyor. 2009 yılında People dergisinin en seksi 100 ismi listesine giren yıldız farklı rollerde de yer alıyor. Mesela Megan Fox ile beraber rol aldığı gençlik korku filmi Jennifers Body öpüşme sahneleriyle kendinden çok söz ettirdi. Fox ile Seyfried’in öpücüğü filmin başarısının çok önüne geçti diyebiliriz. Dear John’da ise sağlam bir aşk filminde kendini gösterme şansı buldu. Temmuz’un son haftasında ise Gone-Kayıp ile karşımıza çıkacak. Bu gerilim filminde kardeşi kaçırılan bir kızı oynayan Seyfried hem polislerle uğraşacak hem de kardeşini kaçıran sapığı yakalamaya çalışıcak.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.