Serdar Akbıyık

Eskişehir Film Festivali her yıl yaptığı En İyi Sinema Dergisi seçiminde bu sefer bizi ödüle layık gördü.Açıkçası gönlümüzü okşamaktan başka bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Benim için asıl ödül okuyucularımızın artması, sinemamızdakı önemli isimlerin bize röportaj vermesi ve tabii endüstrinin biz internet dergilerini ciddiye alıp ilan vermeleri. Gerisi çok da önemli değil. Yaz sezonu geldi. Mayıs ve Haziran için tek sayı hazırladık. Aynı uygulamayı Temmuz Ağustos için de yapacağız. Biraz tatil bütün kadronun hakkı. Ama size bomba gibi bir sayı bırakıyoruz. İki ay okuyun durun. Selen Uçer ve Serdar Orçin sorularımızı cevapladı. Hatice Aslan ve Vücut filminin yönetmeni Mustafa Nuri bir diğer röportajımızdı. Banu ise Deniz Uğur ile görüştü. Ve sürpriz konuğumuz Türkiye’de sadece Star gazetesine ve bizim dergimize konuşan Mark Rufallo’ydu. Yenilmezler filminin Yeşil Dev’i Hulk hakkında ne düşünüyorsa bizle paylaştı. Dosyalarımız da gündemi tutan çalışmalar oldu. Biliyorsunuz yeni James Bond Skyfall ülkemizde çekiliyor. Biz de bunun şerefine size dörtdörtlük bir James Bond dosyası hazırladık. Zeynep Uslu ise romantizmin zirvesine çıkıp ilk aşkları odağına aldı. Bu filmleri mutlaka seyredin. Ali Ulvi ise Filmin Özü köşesiyle yine önemli filmleri kendine has tarzıyla eleştirdi. Fırat, Uzunun Kısası bölümünde çok önemli bir çalışma yapıyor. Kısa ve belgesel filmlerin genç yönetmenlerini bize tanıtmaya devam ediyor. Bu sayının konuğu Halit Cihan Şengezer. Kerem Akça ise DVD dünyasını ıncık cıncık edip piyasanın en iyi DVD köşesini hazırlamaya devam ediyor. Portre sayfalarımızda ise Sigourney Weaver ile Edward Norton bilinmeyen yönleriyle sizleri bekliyor. Kısacası iki aylık bir dergi okunmak için hazır ve nazır…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.