Serdar Akbıyık

Evet soğuklardan kurtuluyoruz. Nisan ayının hem ismini severim hem de hissettirdiklerini. Romantizm kafaya vurur, bir başka olursun Nisan’da. Parklar bahçeler seni bekler. Ama sinema hiç bunları takmıyor. Bu ay vizyona giren yerli yabancı filmler rekor kırıyor. Her hafta yedi, dokuz arası film girecek. Neredeyse 36’dan fazla film. Biz de üstümüzdeki bahar yorgunluğunu atıp sizin için yine bomba gibi bir dergi hazırladık. Bu arada dizileri sizin için yorumlayan Zeynep bonçe arkadaşımız bir süre dinlenmeye karar verdi. Ve bir görev değişikliği yaptık. Episode köşesinde Burcu Mercan yeni bir heyecanla sizle beraber olacak. İlk yazısında hemen müjdeleri vermiş. Hepimizin merakla beklediği Game of Thrones ve The Killing’in ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyorsanız onun yazısını okuyun. Gelelim dergimizin diger konularına. Örümcek Ağı: Kaos filminin güzel ve sert yıldızı Rojda Demirer ile güzel bir röportaj yaptık. Mar filminin iki yetenekli ve önemli oyuncusu Begüm Kütük, Volga Sorgu ile yaptığımız sohbet sinemamız ve dönem itibariyle ciddi eleştiriler taşıyor. En sevdiğimiz isimlerden Yeşim Ceren Bozoğlu ise İsmail Güneş’in filmi Ateşin Düştüğü Yer ile ilgili bilgiler verdi. Bozoğlu yine bir oyunculuk cesareti göstererek film için 15 kilo aldığını söyledi. Ben doğduğumdan beri kilo veremiyorum Yeşim nasıl böyle bir al bir ver yapıyor anlayamıyorum. Neyse oyuncudur onun işine kafa mafa ermez. İki tane okumaktan zevk alacağınız dosyamız var. Zeynep Uslu’nun ünlü ressamların hayatını konu alan filmleri incelediği yazısı tam size göre. Banu ise gün isimli filmleri odağına almış. O kadar çizgi dışı bir çalışma ki bunu size tarif ederken zorlanıyorum. Mutlaka okuyun. Portre köşelerimizde ise Michael Fassbender ve Rachell McAdams yer buldu. Ali ise sekiz filmin kiritiğini yaptığı Filmin Özü köşesiyle yine okunası bir çalışmaya imza atmış. Kerem DVD dünyasının sihirbazı olarak bizlere yeni çıkan DVD’leri ve içindeki gizleri açıklıyor. Kitap, müzik, kritikler ve daha neler neler…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.