Banu Bozdemir

Sağsalim
Bugüne kadar birçok televizyon dizisine yönetmenlik yapmış Ersoy Güler, Nisan ayında ilk sinema filmi ile sinemaseverlerle buluşuyor. Ersoy Güler‘in yapımcılığını da üstlendiği “Sağ Salim” neredeyse tamamı sadece bir günde ve yolda geçen bir komedi-macera filmi …

Başrollerini Burçin Bildik, Fulya Zenginer ve Alper Saldıran‘ın paylaştığı filmde diğer başlıca rollerde Hüseyin Avni Danyal, Kenan Ece, Murat Akkoyunlu, Kamil Güler, Kevork Türker, Orçun Kaptan, Tevfik İnceoğlu ve Yakup Yavru yer almakta.

Hayatını biricik kamyonetiyle köyden kasabaya mal götürerek kazanan Salim’in, kendisi gibi kimsesiz birinin cenazesini Mersin’den Sivas’a ücretsiz götürmeyi kabul etmesiyle başlayan yol macerasının anlatıldığı Sağ Salim, pek çok film festivaline de aday…

 

Şahane Misafir
Ferzan Özpetek 9. Filmi Magnifica Presenza vizyona hazır. Bugüne kadar Hamam, Harem Suare, Cahil Periler, Karşı Pencere, Kutsal Yürek, Mükemmel Bir Gün, Bir Ömür Yetmez ve Serseri Mayınlar gibi başarılı filmlere imza atan Özpetek, Türkçe ismi ”Şahane Misafir” olarak belirlenen son filmi ”Magnifica Presenza”da daha önce hiç denemediği bir şey yaptığını söyledi. Yeni filminin diğerlerine göre daha farklı olduğunu vurgulayan yönetmen, “Daha değişik bir film. Hayatın içinde olan her şey var. İnsanın güldüğü veya ağladığı durumların yanı sıra burada üçüncü bir durum var, o da korku. Bu film hayatı anlattığı için, hayatın içinde de sadece gülmek ya da sadece ağlamak olmadığı için, ikisinin karıştığı bir şey olması daha güzel oluyor. İzleyici bunlarla karşılaşacak” dedi. ”Şahane Misafir”in temasının büyük merak konusu olduğunu ifade eden Özpetek, “Ana tema olarak çok değişik bu film. Şimdiye kadar hiç yapmadığım bir şey var bu filmde. İtalyanlar da konuyu merak ediyor ancak biz, bir şekilde saklı tutuyoruz. Bakalım nasıl reaksiyon gösterecek” diye konuştu.

Lal Gece
Lal Gece Berlin’de Kristal Ayı aldı bildiğiniz gibi. Kadın sorunun tüm dünyanın sorunu olduğuna vurgu yapan Reis Çelik, “Burada böyle bir ödül olmak güzel bir duygu. En büyük sevincim dünyada ve ülkemizdeki sorunları, kültürümüzü, zenginliğimizi acılarımızı ve mutluluklarımızı paylaşabilmek. Dünyayla ne kadar paylaşırsak o kadar ortak paydalarda buluşuruz. Onun için bu filmde anlattığım hikaye sadece bizim ülkemizin sorunları değil. Öyle bakılmasının önüne geçmek için bu filmi yaptım. Bize sadece öyle bakmasınlar istedim. Bunun kendilerine de ayna olması için bu filmi yaptım. Bütün dünyanın kadınları ve erkekleri yüzleşme yaşasınlar istedim. Ülkemizin değerleriyle yarattığımız şeylerin uluslararası alanda başarı görmesi hepimizin başarısıdır. Ülkemdeki bütün kadınlara ve kadınlara daha saygılı olan erkeklere bu ödülü paylaşıyorum ve diğerlerinin de bununla yüzleşmesini istiyorum“ dedi.  Başrölünde İlyas Salman ile Dilan Aksüt’ün oynadığı Lal Gece, zorla evlendirilen yaşlı bir adam ile 14 yaşındaki bir kız çocuğunun zifaf gecesinde başından geçenleri anlatıyor.

Sezen Aksu ses veriyor!
Türkiye’nin sevilen süper kahramanlarından Aslan Max, “Max Maceraları – Kralın Doğuşu” filmiyle 9 Mart’tan itibaren beyazperdeyi fethetmeye hazırlanıyor. Üstelik bu dev macera için Türkiye’nin en önemli sesleri de Aslan Max’ın yanında yer alıyor. Engin Altan Düzyatan, Yekta Kopan, Özge Özpirinçci ve minik yıldız Alpay Şayhan sesleriyle kahramanlara can verirken, Türk pop müziğinin kraliçesi Sezen Aksu, filmde de kraliçeyi seslendiriyor. Zorluklara karşı birlikte mücadele etme becerisinin, dostluk ve arkadaşlığın öneminin altını çizen filmde, Sezen Aksu, Max’ın annesi Kraliçe Shifa’yı seslendiriyor. “Mahalle çocukluğu”nu tatmış biri olarak çok şanslı olduğunu söyleyen Sezen Aksu, filmi şu sözlerle yorumladı: “Arkadaşlarım ve ben kendi çapımızda küçük senaryolar hazırlar, o hikâyeleri canlandırmaya çalışırdık. Bizim çocukluğumuz çok renkliydi. Çocukluk, içinde barındırdığı tüm bu renkler sayesinde büyük önem taşır; çok değerlidir’ dedi.

Barikattaki Çocuk
Son dönem Türk sinemasının parlayan yıldızlarından Buğra Gülsoy hedef büyüttü… Yazar Ayhan Bozkurt’un Everest Yayınları etiketiyle, geçen yıl okurla buluşan “Barikattaki Çocuk” isimli romanı, sinema filmi oluyor. Çorum olaylarının bir çocuğun gözünden anlatıldığı romanı sinemaya aktaracak olansa sürpriz bir isim. “Kuzey Güney”, “Fatmagül’ün Suçu Ne” gibi ilgiyle izlenen televizyon dizilerinden tanıdığımız başarılı oyuncu Buğra Gülsoy, Bozkurt’un romanının film haklarını satın aldı. Oyuncu bu kez yönetmen koltuğunda oturacak. Buğra Gülsoy’un şu sıralar kendi yazıp yönettiği tiyatro oyunu “Pragma”, Garaj İstanbul’da sahneleniyor. 2013 yılına kadar çekilmesi planlanan filmin oyuncu kadrosu henüz belli değil. Ayhan Bozkurt ise önümüzdeki yıl raflarda olması planlanan yeni romanı için çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale İçinde

Fenomen haline gelen Behzat Ç. dizisi ve Gemide, Kurtlar Vadisi Irak, Barda, Dar Alanlarda Kısa Paslaşmalarfilmleriyle tanıdığımız ünlü yönetmen Serdar Akar’ın hazırlıkları süren yeni projesi “Çanakkale İçinde” filminde, dünyaca ünlü film yıldızı Mel Gibson rol alacak. Filmin çekimlerinin Haziran ayında başlaması planlanıyor.

Çanakkale Savaşının konu edildiği bu iddialı projede Gibson, “İngiliz komutan rolünde karşımıza çıkacak. Filmin diğer oyuncuları arasında ise sinemamızın ünlü isimleri yer alıyor. Behzat Ç. karakteriyle tanıdığımız ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun Yüzbaşı Hilmi’yi canlandırdığı filmde, Yetkin Dikinciler Seyit Onbaşıya hayat verecek.

Hollywood yıldızlarını da bünyesinde barındıracak ve bütçesinin hayli yüksek olacağı tahmin edilen bu önemli yapım, Çanakkale Savaşı’nda yaşanan kahramanlıkları ve dramları merkezine alıyor.

 

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.