Fırat Sayıcı

Vesper Lynd / “Casino Royale”

İlk İzlenim: Soğuk, mesafeli, ilgi uyandırcı…

Konuştukça: Etrafında ne olup bittiğini bilen, olaylara hakim biri…

Artıları: Kimse bir adım sonra ne yapacağını kestiremez…

Handikapları: Ne kadar güçlü görünürse görünsün, zayıf noktaları fazlasıyla mevcut. Çözebilene…

Yaşam Felsefesi: Korkarım ki, karışık bir kadınım!

Hayattaki Düsturu: Anlatılmaz yaşanırım…

Tanıyınca: Tanısanız ayrı bir dert, tanımasanız ayrı. İnsanlara karşı ördüğü görünmez manevi duvarı yıkabilirseniz, omzunuzda ağlamaya hazır. Ancak, tersine gitmeyin, üzülürsünüz…

Isabelle / “Dreamers”

İlk İzlenim: Masumiyetin bedene bürünmüş hali…

Konuştukça: Şeytan tüyü var bu hınzırın…

Artıları: Cazibesi ve zekâsı sayesinde büyüleyemeyeceği erkek yok.

Handikapları: Hayatıma teker teker gelin be kardeşim!

 Yaşam Felsefesi: Yaşadıklarımız aslında bir test!

Hayattaki Düsturu: Bol film, bol hayat!

Tanıyınca: Çevrenizde elbette vardır Isabelle gibi insanlar. Onunla karşılaşınca hayat hızınız ikiyle, yaşam sevinciniz dörtle çarpılacak. Ama olur ki, Isabelle’i kaybederseniz, hayatınız zindana dönecek. Ne onunla, ne onsuz!

Eva Green

İsveç asıllı diş hekimi bir babanın kızı olarak 1980 yılında Paris’te dünyaya geldi. Evde geçirdiği vakitleri her daim dışarıya tercih eden Eva Green’in en büyük zevki ise sanat ve tarih müzelerini gezmek. Yetkin derecede flüt ve piyano çalan güzel oyuncu, Vesper kadar gizemli ve içine kapanık, Isabelle kadar da yaşama sevinci ile dolu… Gerçek hayatında oldukça utangaç olduğu bilinen Green, kameralar önünde kaplan kesiliyor. “Cezayir, İspanya, İsveç ve Türk kanına sahibim. Çünkü hayat ve sinemanın sınırları olmaz!” diyebilecek kadar dünya vatandaşı…

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.