SERDAR AKBIYIK

Bu ay vizyona girecek olan Lars Von Trier’in tartışmalar yaratan filmi Melankoli’nin başrolünde oynayan sarışın Lolita Kirsten Dunst çizgi dışı güzelliğiyle hayranlarının aklını başından almaya devam ediyor…

TV ile üç yaşında tanıştı. 70’in üzerinde reklamda yer aldı. 1995’te ‘People Magazine’ tarafından dünyanın en güzel 50 insanı arasında gösterildi. Şu an annesi ile kendi yapım şirketlerinde çalışıyorlar. İlk kez 11 yaşında Vampirle Görüşme adlı filmde Brad Pitt ile öpüştü. 2002’de People’ın 50 güzel insan yarışmasında 2.kez seçildi. Aslında Amerikan Güzeli’nde o oynayacaktı ama 15 yaşındayken Kevin Spacey ile öpüşme ve güller içinde çırılçıplak yatma fikri ona pek cazip gelmedi. 1993 yılında o zaman 11 yaşında olan Dunst’a “ Interview with the Vampire ”da Claudia’yı canlandırmak üzere elemelere katılması teklifi yapıldı. 5000’in üzerinde adayın katıldığı elemelerde, yönetmen Neil Jordan’ın tercihi Dunst’tan yana oldu. Dunst, Brad Pitt’le öpüşme sahnesi dışında rolünden son derece hoşnuttu. “ Interview with the Vampire ”la yakaladığı başarıya, aynı yıl rol aldığı “ Little Women ” filmindeki uçarı Amy rolündeki başarısı da eklenince aktris kendisini Hollywood’un önde gelen çocuk oyuncuları arasında buldu. 1999 yılı, Dunst’un kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Çünkü artık çocuk rolleri yerine genç kadın rolleri için teklifler almaya başlamıştı. 2000 yılı “Teen People’s” dergisinin “21’inin altında 21 ateşli güzel”i arasında gösterdiği Dunst’ın sinema kariyeri için önemli bir yıl oldu. Jeffrey Eugenides’ın bir öyküsünden Sofia Coppola tarafından beyaz perdeye aktarılan “The Virgin Suicides”daki Lux Lisbon performansı pek çok eleştirmenin dikkatini çeken Dunst, “Bring It On” (Gençlik Ateşi) filmindeki rolüyle de başarısını pekiştirdi. 2002 yılında Marvel Comic’in sevilen çizgi karakteri “Spider Man”in sinema uyarlamasında Örümcek Adam / Peter Parker’ın aşık olduğu Mary Jane Watson rolüyle kamera karşısına geçti. Sam Raimi’nin yönettiği filmde Tobey Maguire ve Willem Dafoe ile birlikte rol alan aktris 2004 yılında gösterime giren “Spider Man 2” de de aynı rolle hayranlarının karşısına çıktı. Sırasıyla 2004 yılında Wimbledon (film), Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2005 yılında Elizabethtown ve 2006 yılında Marie Antoinette (film) filmi ile hayranlarınınn karşısına çıkan Dunst; 2007 yılında gösterime giren “Spider Man 3” filminde de serinin ilk iki filminde olduğu gibi Mary Jane Watson rolüyle hayranlarının karşısına çıktı. Bu yıl Lars Von Trier’in büyük tartışmalar yaratan filmi Melankoli’nin başrolündeydi.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.