Dükkanı perdede açıyor

‘Komedi Dükkanı’ ile sıkı bir hayran kitlesi edinen ekranın komiği Tolga Çevik, bu kez şansını beyazperdede deniyor. İlk sinema filminde Çevik’in rol arkadaşlarından biri de Pelin Körmükçü.

Söyleşi: Nil Özer

Yapımcılığını BKM’in üstlendiği, yönetmenliğini Ozan Açıktan’ın, senaryosunu ve başrolünde Tolga Çevik, Köksal Engür, Pelin Körmükçü, Toprak Sergen ve Zeynep Özder’in rol aldığı ‘Sen Kimsin’ in çekimlerini tamamladı.Filmde, Tekin adında bir dedektifi canlandıran Tolga Çevik ‘Hakikaten çok komik oldu, yapacak bir şey yok’ dedi.

 Hayalinize kavuştunuz mu?

Tolga Çevik: Ya galiba öyle oldu. Biz çok eğlendik. Sonuçları yönetmenimiz Ozan (Açıktan) haber veriyor ”Tam istediğin gibi” diyor. Galiba çok az kaldı gerçekleşmesine. Seyirci yıllarca beklediğimiz komedi bu diyecek.

Bize Tekin’den söz eder misiniz?

Tolga Çevik: Tekin tek başına kalmış bir tip. Bir de İsmail diye bir abisi var. Dedektif olduğunu düşünen bir gencimiz. Hayatta tek sıkıntısı bir şeyleri çözmek için kendi formülünü uygulamakta ısrarcı olması.

Kadro nasıl oluştu?

Tolga Çevik: Komedi filminde kadro çok önemlidir. Ben, Necati Abi (Akpınar), yönetmenimiz ve senaristimizle karar verdik. Dramatik filmlerde konu önemlidir, kişiler değil. Ama komedide oyuncu emeği çok fazladır. Oyuncu arkadaşlarımızın tiyatro kökenli olmasına dikkat ettik. Çünkü oyuncunun hası oradan gelir. Ben “Çok güzel görünmeliyim” diyenle değil, “Anlatmak istediğimi çok güzel anlatmalıyım” diyenlerle çalışmaktan yanayım.

Bu sezon iddialı Türk filmleri var…

Tolga Çevik: Biz çok iddalıyız. Bunu söyleyebilirim. Aylardır setteyiz, çevremle ilişkimi kestim. Önümüze yemek koyarlarsa ancak karnımızı doyurabilir haldeydik. Şimdi rahatladık, en kısa zamanda bu açığı kapayacağım. Önümüzdeki haftadan itibaren abilerimize, ablalarımıza vakit ayıracağım.

Seyirci Behzat Ç. ve Recep İvedik’i pek sevdi, Tekin’i de bağrına basacak mı?

Tolga Çevik: Bağra basılacak bir adam yarattık. Tekin’i çok sevecekler, onda istedikleri her şey var. ”Ahh canım yazık, bunu alalım yanımıza” diyecekler. Hakikaten çok komik. Bakıyorum bakıyorum gerçekten çok komik. Yapacak bir şey yok.

Peter Seller’in Pembe Panter’inden esinlenme var mı?

Tolga Çevik: Hayır, hayır asla yok. Ondan esinlenme olmasın diye elimden geleni yaptım. Pembe Panter çok ironik bir karakter, dedektif deyince insanın aklına o geliyor ama böyle düşünürsek dedektiflik üzerine bir şey yapamayız. Öyle görmek isteyeni engelleyemezsiniz ama matetematik olarak alakası yok.

Başarılı olursa ‘Sen Kimsin’in devamı gelir mi?

Tolga Çevik: Böyle giderse olur. Ben de çok isterim. Bu konuda mütavazı olmayacağım çünkü eşim kızıyor.(Gülüyor)

Televizyon sayfasını şimdilik kapattınız mı?

Tolga Çevik: Kesinlikle evet. Artık sinemada ve tiyatroda yüzmek istiyorum. Tek kişilik bir oyun, sonrasında büyük bir proje düşünüyorum. Kalabalık ve uğraştıracak bir iş.

Pelin Körmükçü sizden ”Star olup starlığın farkında olmayan biri” diye söz ediyor…

 Tolga Çevik: Ayy canım sağolsun. Starlığı sahnede yapma taraftarıyım, sokakta değil. Öyle havalı, havalı yürüyüşler bize göre değil. İşini yapıyorsa seyirci zaten sana star olduğunu gösterir. İlk önce aile babasıyım, sonra starsam evet starım. Bir araba aldım diye bu kelimeyi yakıştırıyorlar ama çalışıyorum da alıyorum değil mi?

Pelin Körmükçü

Komedi Dükkanı’nı hiç kaçırmazdım

Projede nasıl yer aldınız?

Pelin Körmükçü: BKM çok sıkı bağlarımın bulunduğu bir yer. Onlardan gelen bir telefonla kendimi sette buldum. Bana sürpriz oldu, yıllar önce Tolga (Çevik) ile ‘Bana Bir Şeyhler Oluyor ‘da beraber oynamıştık. Tolga’nın hayranıyım. Komedi Dükkanı’nı hiç kaçırmazdım.

Uzun bir aradan sonra setlere döndünüz…

Pelin Körmükçü: Benim tercihimdi. Anneliğin tadını çıkarmak istemiştim işin açıkçası. Ama görüyorum ki çok özlemişim kameraları ve set ortamını.

Suzan nasıl bir tip?

Pelin Körmükçü: Bu kadar komedinin içinde tek komik olmayan Suzan karakteri. Dominant, şaşalıve çok zengin bir kadın. Para hırsı yüzünden üvey kızıyla problemler yaşayan, bu nedenle dedektif tutan bir kadın.

Siz görmeyeli sektörde neler değişmiş?

Pelin Körmükçü: Pek iyiye gittiğini düşünmüyorum. Bir gün evvel işiniz varken, bir gün sonra işsiz kalabildiğiniz bir ortam var. Bir oyuncu için çok gergin bir durum. Yüzlerce işler çekiliyor, ortada bir bakıyorsunuz belli başlı işler kalmış. Kesinlikle yeni birşeyler üretilmiyor. Daha önce yapılmış işlerin devamı olarak görüyorum. Bir şey tuttumu bütün yapım şirketleri aynısını yapıyor. Yeni hiçbir şey üretilmiyor. Bu beni çok üzüyor. Emeğe yazık diye düşünüyorum.

Seyirci ne bulacak bu filmde?

Pelin Körmükçü: Seyrici çok gülecek bu filmde. Tolga Çevik’in hayranı çok. Star olup da starlığının farkında olmayan biridir o. Onun pozitifliği sete ve işe yansıdı. Biz çekerken çok eğlendik, seyirci de eğlenecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.