Banu Bozdemir

Mavi Ring

Muhalefet tarihinden dramatik bir hikaye daha beyaz perdeye aktarılıyor. Türkiye’den Fer Film Prodüksiyon ve Almanya’dan Proserv Productions ortak yapımcılığı ile gerçekleştirilen sinema filminin yönetmenliğini Ömer Leventoğlu üstleniyor. Çekimleri 4 hafta sürecek olan filmde ana karakter Doktor Pınar’ı sinemanın genç yetenekleri arasında sayılan Ezgi Çelik oynuyor. Cannes’den ödüllü Nazmi Kırık’ın da Colombo lakaplı siyasi mahkumu oynadığı Mavi Ring’de; Kemal Ulusoy, Diyar Dersim, Giyasettin Şehir, Erdal Ceviz, Bilal Bulut, Mehmet Aşkın, Beşir Yılmaz, Mirza Metin, Baran Demir, gibi oyuncular rol alıyor. Filmin asıl amacını ise “şiddetin ölçüsünden ziyade, insanın dayanabilme kapasitesine odaklanmak” şeklinde tanımlayan Leventoğlu, “Başlangıçta klasik ve sert bir hapishane hikâyesini andıran Mavi Ring’deki yolculuk, hiç bir şeyin göründüğü gibi olmayabileceğini anlatmaktadır” diye konuşuyor.

Süpertürk
Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı’nın hem yönetip hem de başrolde yer aldığı ‘Süpertürk’ adlı sinema filminin çekimleri devam ediyor. Olağanüstü güçleri olan ‘Süpertürk’ün hikayesini esprili bir dille anlatan filmde, Tamer Karadağlı’yla birlikte Arzu Balkan, Suna Keskin, Atilla Arcan, Buket Dereoğlu, Necmi Yapıcı, Cem Emüler ve Murat Serezli de rol alıyor. Çengelli iğneyle tutturulmuş pelerini, göğsündeki yıldız arması, elindeki tespihi ve topuklarına bastığı siyah ayakkabısıyla Türkiye’ye özgü bir kahraman olan ‘Süpertürk’; 17 Şubat’ta vizyona girecek. Türklere özgü süper kahraman ‘Süpertürk’ filminin konusu şöyle: Uzayda patlayacak olan bir gezegenden dünyaya gönderilen iki kapsülden biri Amerika’ya, diğeri de Türkiye’nin Küçükköy kasabasındaki çocukları olmayan bir çiftin bahçesine düşer. Kapsülün içindeki bebeği sahiplenerek ona ‘Ekber’ adını veren çift; bebeğin süper güçleri olduğunu fark eder. ‘Ekber’ 40 yaşına geldiğinde tüm Türkiye bir anda ‘Süpertürk’le tanışır.

 

2012’de Yeşim Ceren’i izleyeceğiz!
Oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, 2012’de 3 farklı kadın olarak karşımıza çıkacak. Belçika, Fransa, Türkiye ortak yapımı ‘Gizli Yüzler’ ve İsmail Güneş’in yönettiği ‘Ateşin Düştüğü Yer’ adlı birbirinden tamamen farklı iki film ve şu an açıklanmayan sürpriz bir tiyatro projesiyle yeni yılda izleyiciyle buluşacak.Dram ve gerilimin iç içe geçtiği Gizli Yüzler filminde şaşırtıcı bir rol üstlenen ve şehirli bir kadını canlandıran Bozoğlu, ‘Ateşin Düştüğü Yer’ filminde ise töre cinayetinin tam ortasında üç çocuklu, üstüne üstlük hamile bir kadını oynuyor. Gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak çekilen film, Bozoğlu’nun psikolojik olarak çok zorlanmasına da neden oldu.

Kalbimde Çağan Irmak filmleri yatıyor demiş ama….
Mahsun Kırmızıgül’ün filmi ‘Güneşi Gördüm’ ile sinemaya adım atan Hande Subaşı; yönetmen Çağan Irmak’ı çok başarılı buluyor ve ekliyor: “Gönlümde Çağan Irmak filmleri yatıyor.” En son Anadolu Kartalları filminde rol alan Subaşı oyunculuktan keyif alıyor ama seyirciye aynı keyfi ne yazık ki veremiyor. Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Güneşi Gördüm’ filmiyle sinemaya adım atan, ardından da dizi oyunculuğu yapan Hande Subaşı “Oyunculuktan çok keyif alıyorum, kendimi bu alanda geliştirmeye çalışıyorum” diyerek kariyeri ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ama bence kendini geliştirmezse bu işi pek da hakkıyla sürdüremeyecek!

 

 

Hayırdın Tekin, Sen Kimsin?

Tolga Çevik’in senaryosunu yazıp başrolünde oynadığı ilk sinema filminin adı ‘Hayırdır Tekin’ iken ‘Sen Kimsin?’ olarak değişti. Ozan Açıktan’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Çevik’in dışında Toprak Sergen, Zeynep Özder, Köksal Engür ve Pelin Körmükçü de yer alıyor. 24 Şubat’ta vizyona girecek olan filmle ilgili yönetmenin küçük tüyoları… Filmimiz ‘Sen Kimsin?’ vatana millete hayırlı olsun. Filmimizin kesin ismi ‘Sen Kimsin?’dir. Çünkü filmi gerçekten en iyi anlatan cümle budur. Bu senaryoyu yazarken en büyük takıntım yaş sınırıydı. Öyle bir yazayım ki, genç seyirci de rahatlıkla gelip izlesin istedim.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.