Serdar Akbıyık

Aralık ve Ocak ayları Türk filmlerinin sinemaları bastığı zamanlar. Yanınızı dönüyorsunuz bir film arkanıza bakıyorsunuz başka bir yerli yapım. Aralık ayında tam 10 tane Türk filmi seyredeceğiz. Böyle olunca biz de gündemi size taşıyabilmek için bir röportaj çılgınlığına tutulduk. Kimler yok ki? Bu yıl üç filmle sinemada kendini gösteren Türkü Turan’la “Celal Tan ve Onun Aşırı Acıklı Hikayesi” ile Musallat 2’yi konuştuk. Türk sinemasının en başarılı korku filmleri olan Musallat serisinin yaratıcıları yönetmen Alper Mestçi ve yapımcısı Banu Akdeniz bir diğer konuğumuz oldu. Entelköy Efeköy’e Karşı ile fırtına gibi esen Yüksel Aksu, Banu ile Murat’ın sorularını cevapladı. “Sen Kimsin” ile gelecek aylarda karşımıza çıkacak Tolga Çevik ile Nil konuştu. Mavi Pansiyon’un yönetmeni Necil Ülgen ve kızların kalbini çalan Tan Sağtürk de konuşmak için Cinedergi’yi seçenler arasındaydı. Aşk ve Devrim filmi vizyona girdiğinde bayağı tartışılacak sanıyorum. Biz bu tartışmalar başlamadan F. Serkan Acar ile hemen sohbete koyulduk ve merak edeceğiniz soruları sorduk. Tabii sadece röportajlar yok bu sayımızda. Yazarlarımız müthiş dosyalar hazırladılar. Banu sadizmin ve gerilimin vücut bulmuş hali rehine filmlerini sizin için inceledi. Kaan Karsan, başarı hikayelerinin peşinden gitti. Zeynep Uslu öğretmenlere bir selam çaktı ve öğretmen filmlerini topladı. Bense Zamanın Ruhu köşesinde çok tartışmalı bir konuyu mercek altına aldım. Şerif Gören’in son filmi Ay Yükselirken Uyuyamam filmini seyrettikten sonra tecrübeli yönetmenlerimizin çektiği kötü filmleri topladım. Bunun sebebi üzerine biraz kafa yordum. Portre sayfalarımızda Robin Wright ve Guy Pearce’in bilinmedik yönlerini okuyabilirsiniz. Ali Ulvi yine Filmin Özü sayfalarında kısa özetlerle filmleri size tanıttı. Bu cep kritikleri bir devrim sayılabilir ve dergimizin en fonksiyonel sayfaları. Sekiz filmin içeriğini çabucak bu sayfalardan öğrenebilirsiniz. Martin Scorsese’nin fırtınalar kopartan son filmi Hugo’yu Alper’in kaleminden okuyacaksınız. Kritik sayfalarımızda Entelköy Efeköy’e Karşı, Dedemin İnsanları, Alacakaranlık Şafak Vakti 1, Musallat 2 sizleri bekler. Episode köşesinde Zeynep Bonçe muhteşem bir toplama yapmış. Yabancı dizilerin tekmili birden hizmetinizde. Kerem Akça ise bu yoğun gündemde sinemaya gitmeye vakti kalmayanlar için DVD köşesinde harika filmler öneriyor. Daha sayamadığımız bir dolu özel köşe, kitap, müzik, haber var oğlu var. Size iyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.