Serdar Akbıyık

Eylül, Ekim, Kasım biz sinema yazarlarının fellik fellik festivallerde dolaştığımız aylardır. Bu festivallerin bize en büyük yararı ise o yıl içinde seyredeceğimiz Türk filmlerini bir elden, yani toplu olarak seyretmemizdir. Böylece o yılın değerlendirmesini yapma şansımız olur. Geçen ay Adana Altın Koza’da 11 yeni film seyrettik ve açıkçası büyük hüsran yaşadık. Bu ay ise Antalya’ya gidiyoruz orada da 13 yeni film seyredeceğiz. Bunların dokuzu ise yönetmenlerin ilk uzun metraj filmleri. Böyle bir durumda ödüllere mutlaka ilk film kategorisi eklenmeli. Çünkü Ümit Ünal gibi dev bir isim de Nar filmiyle katılıyor yarışmaya. Diğerlerinin şansı olmalı. Cinedergi Adana’ya sponsordu bu ay da Antalya’nın basın sponsoruyuz. Dergimiz içinde Antalya Altın Portakal’daki etkinliklerin bulunduğu dosyamızı okuyabilirsiniz. Adana Altın Koza’nın sert bir değerlendirmesini yazarımız Alper Turgut’un kaleminden okuyacaksınız. Bu ay tam bir savaş delisi olduk. Savaş gibi vahşi bir kavramı, sıradan insanların üzerindeki etkisini ve aşk duygusunu nasıl parçaladığını iki özel dosya ile sizin için araştırdık. Zeynep Uslu ve Kaan Karsan bu dosyaları hazırladı. Türk sinemasının nabzını tuttuğumuz röportajlarımız ise sanıyorum sizi tatmin edecek. Adana’da En İyi Kadın oyuncu ödülünü Hatice Aslan ile paylaşan Görkem Yeltan’la sizin için görüştük. Sinemamızın ele avuca sığmaz ismi Fadik Sevin Atasoy ise röportaj vermek için bizi tercih eden bir diğer isimdi. Antalya’da Can filmiyle yarışan Selen Uçer ve filmin yönetmeni Raşit Çelikezer festivalin heyecanını anlattılar. Adana’da hakkı yendiğine inandığımız ve Antalya’da da özel bir gösterim ile izleyiciyle buluşacak olan Mar filminin çok önemli bir oyuncusu dergimizin konuğu oldu. Yeşilçam döneminde çevirdiği filmler ile büyük bir hayran kitlesi kazanan ama sonra sinemadan elini eteğini çeken Yılmaz Şerif Mar ile setlere döndü. En uzun röportajını da bize verdi. Sinemamız için çok önemli olduğuna inandığım bir röportaj. Portre sayfalarımızın konukları ise seksi oyuncu Emma Stone ve karizmatik kişiliğiyle John Cusak. Ali Ulvi’nin yedi filmi sizin için değerlendirdiği Filmin Özü köşesi ise son zamanlarda en beğenilen bölümümüz oluyor. Kerem Akça ise DVD’lerin peşinden gitmeye devam ediyor. DVD dünyası için sadece onu takip etmeniz yeterli. Aynı şeyi televizyon dizilerini odak altına alan Zeynep Bonçe için de söylemeliyim. Episode köşesi ile dizi dünyasının çok dikkatli bir analizini yapıyor Zeynep. Haberlerimiz, vizyon ve pekyakında köşemiz ve daha neler neler. Yine dopdolu bir dergiyi size sunmanın sevinci ve gururuyla hoşçakalın…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.