Fırat Sayıcı

Galadriel / “Yüzüklerin Efendisi”

İlk İzlenim: Su kadar duru ve sakin…

Konuştukça: Rahatlatıcı ve güven verici ses tonuyla insana huzur veriyor…

Artıları: Anlayışlı, yol gösterici ve saygı uyandıran…

Handikapları: Yüzüğe karşı o bile zayıf…

Yaşam Felsefesi: Herkes kaderini kendi yazar!

Hayattaki Düsturu: Mutluluğa ulaşmanın yolu etrafındakileri mutlu etmekten geçer.

Tanıyınca: Bilge kişiliği, güzelliği ve güvenilirliği ile baş döndüren Galadriel gibi bir kadın, gün olur da yolunuza çıkarsa şanslı sayılırsınız.

Elizabeth I / “Elizabeth”

İlk İzlenim: Kararlı ve katı bir görünüme sahip…

Konuştukça: Mantığın ve istikrarın bedene bürünmüş hali.

Artıları: Bir ülkeyi peşinden sürükleyecek ve istediklerini yaptırabilecek kadar güçlü bir karakteri var.

Handikapları: Hiçbir zaman kavuşamayacağı çocukluk aşkına olan özlemi…

 Yaşam Felsefesi: Gerekirse rüzgarları da kumanda edebilirim!

Hayattaki Düsturu: Tam hakimiyet için sonuna kadar diren!

Tanıyınca: Gerektiğinde koskoca ülke halkının mezhebini bile değiştirecek kadar cesur ve ömrünün sonuna dek hiçbir erkekle olmamış Elizabeth, ulaşılması zor biri.

Cate Blanchett

Galadriel gibi güzel, alımlı ve güven veren, Elizabeth kadar da güçlü ve istikrarlı bir karaktere sahip olan Cate Blanchett, geniş bir hayran kitlesine sahip, önemli aktrislerden biri. Başladığı işi sonuna kadar bırakmayan, soğuk duruşunun ardında oldukça sıcak bir kişiliğe sahip olan güzel oyuncu aynı zamanda duyarlı bir anne… Canlandırdığı onlarca karakteri o kadar inandırıcı kılmıştır ki, içinde yer aldığı hiçbir filmden şüphe etmez seyircisi. Kuşkusuz ki, sinema dünyasının nadir incilerinden biri Cate Blanchett…

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.