Mackenna’s Gold / 1969 / Yönetmen: J. Lee Thompson

Lee J.Cobb, Raymond Massey, Burgess Meredith, Anthony Quayle, Edward G.Robinson, Eli Wallach ve Telly Savalas gibi sinemanın en güçlü erkek karakter oyuncularını bir araya getiren ‘rüya kadro’nun, başroldeki Gregory Peck ve Omar Sharif’e eşlik ettiği, gösterişli “western’. Efsanevi ‘altın kanyon’u bulmak için Şerif MacKenna’yı rehin alan bir grup haydudun, türün klasikleşmiş unsurlarının ve trüklerinin kullanıldığı, dinamik yol hikâyesi… Super Panavision 70 görüntülerin, dev ekranda tam bir zevk verdiği açık hava serüveni!                                                  

Adını ‘büyük yapımlarla’ sağlamlaştıran ve “The Guns of Navarone”(1961) ile dalında Oscar adayı olan İngiliz yönetmen Thompson’ın, çete lideri Colorado rolüne ironi katan Sharif ve ‘klâs’ oyunculuğundan taviz vermeyen Peck ikilisiyle ‘zıt kutuplar çekiciliği’ yarattığı filmden dondurduğumuz kareye gelince… Bu anda, müthiş zorlu ve ölümcül bir yolculuk sonrası buldukları ‘altın kanyon’da kaçmaya çalışan MacKenna ile genç kadın rehinenin peşinden yüksek ve dik kanyon yamacına tırmanan Colorado’nun inadı yansımaktadır!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.