Nil Özer   nozer@stargazete.com

Dizilerin aranan oyuncusu Hande Subaşı beyaz perdeye iyice ısındı. Güneşi Gördüm’deki performanıyla göz dolduran güzel yıldız, Anadolu Kartalları filminde bu kez izleyicilerin karşısına çellist olarak çıkacak.

Yönetmenliğini Ömer Vargı’nın üstlendiği Anadolu Kartalları 28 Ekim’de vizyona girecek. Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Ekin Türkmen gibi genç oyuncuları buluşturan filmin bir diğer yıldızı da Hande Subaşı… Filmdeki rolünü anlatan oyuncu ”Bu filmde senaryo da, çekimler de gerçek” dedi.

Anadolu Kartalları projesini kabul etmenizdeki etkenler nelerdir?

 Bir proje geldiğinde ilk olarak bütününe bakarım. ‘Anadolu Kartalları’ projesinde de aynı şekilde oldu. Deneme çekimleri yaptık, karşılıklı içimize sindi. Kabul etmemdeki en büyük faktör yönetmenin Ömer Vargı olmasıydı. Büyük prodüksiyonlu bir iş, belgesel niteliği taşıyor, Türkiye’de bugüne kadar yapılabilmiş bir şey değil, kendine özel bir iş diye düşünüyorum. Hikayesi, duygusal anlamda sağlam temellere dayanıyor. Senaryo da, çekimler de gerçek.

Sizi hangi rolde seyredeceğiz?

Çellist Burcu, konservatuarda okuyan genç bir öğrenci. Pilot adaylardan Ahmet’in (Çağatay Ulusoy) kız arkadaşı rolündeyim. Aşıklar birbirlerine. Burcu’nun da hayatındaki süreç Ahmet’le örtüşüyor. Onun işine olan tutkusu ve mesleğin risklerini ilişkilerinde çok fazla hissediyorlar. Detay veremiyorum yoksa filmi anlatmış olacağım…(Gülüyor)

Çello zor bir çalgı. Biliyor muydunuz çalmayı yoksa film için eğitim aldınız mı?

Çekimlere başlamadan önce eğitim aldım.Gerçekten çok zor bir enstrüman. Az bir zamanda alınan dersle sadece enstrümanı tanıdım. İnsanlar yıllarını veriyor, çalabiliyorum dersem ayıp olur. Çekim için olabildiğince çalıştım, iyi bir performans gösterdiğime inanıyorum. Müziği seviyor olmam, müzik kulağımın iyi olması çok yardımcı oldu.

Bugüne kadar içinde olduğunuz projelerden farkı nedir? Sizce sinema oyunculuğu, dizi oyunculuğuna göre daha fazla performans gerektiriyor mu?

 Büyük prodüksiyonlu bir iş. İnce eliyip sık dokudular, çok özenli çalışan bir ekipti bizimki. .   Hakiketen çok büyük bir iş, her sette bunu göremezsiniz. Dizi tabii çok farklı bir şey, hızlı tüketiliyor, biz oyuncularda sinema kadar titizlenmiyoruz. İstesenizde çok detaylı düşünemiyoruz çünkü vakitle yarışıyoruz.. Dört beş gün içinde bitirmemiz gerekiyor. Ne kadar iyi performans gösterseniz yanınıza kar. Bir filmde daha uzun süreli kendinizi hazırlıyabiliyorsunuz, çekim süreci daha geniş tutuluyor. Kalıcılık anlamında baktığımızda diziyi üç, beş yıl sonra kimse hatırlamıyor ama oynadığınız bir filmi arşivinizde ömrünüzün sonuna kadar saklıyabilirsiniz. Sinema filmi o nedenle daha değerli. Aslında zor diyoruz ama ben dizi setinde çalışmayı da çok seviyorum aslında ben sette çalışmayı çok seviyorum. O yüzden çok ayırım yapmıyorum.

Güzellik yarışmasından sonra mı karar verdiniz oyuncu olmaya?

Benim hep böyle bir isteğim vardı işin açıkçası, ama aceleye getirmek istemedim. Güzellik yarışmasına katılmadan önce Ayla Algan Drama Okulu’nda eğitime başlamıştım. Eğitimimi orada tamamladım. Miss Turkey’den sonra gelen teklifleri hemen kabul etmedim. Biraz beklemenin iyi olacağını düşündüm. Daha sonra TRT’ deki Elde Var Hayat dizisinin yapımcıları o zamanlar eski adıyla Yağmur Ajans rahmetli Osman Yağmurdereli döneminde gelen bu projeye evet diyerek başladım. Kuşdili dizisi hayatımda ki en önemli projedir benim için. Görüştükten sonra üç bölüm senaryo verdiler koşa koşa eve gidip o heyecanla, üç bölümü bir anda okumuştum. Hikayeye ve karektere aşık olmuştum. Ekip ve seyirciler tarafından çok sevilmesine rağmen, maalesef Osman Bey’in (Yağmurdereli) rahatsızlığı nedeniyle uzun sürmedi.

Oyunculuğunuzu geliştirmek için neler yapıyorsunuz?

 Benim için en önemli süreç setler olmuştur. Yıllarını vermiş önemli isimlerle çalışma fırsatım olduğu için pratiği setlerde birebir görerek öğrendim. Ayla Algan Okulu’ndan sonra kendimi yetiştirdiğim yer, işimin başıydı.

Güneşi Gördüm projesi sizin için dönüm noktası oldu diyebilir miyiz?

 Aynen dediğiniz gibi. Oyunculuk hayatımda bir dönüm noktasıdır diyebilirim. Performans açısından önemli bir iş oldu. Önemli kişilerden çok güzel yorumlar aldım .

Müzikle ilgili projeleriniz var mı?

Yani hep düşünüyorum ama daha fazla bir adım atmış değilim. Kafamda yapmak istediklerimi oturtmuş değilim. Adını koyamıyorum henüz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.