Serdar Akbıyık

Eylül sayısı ile 41. Cinedergi’yi yayınlamış oluyoruz. Bütün arkadaşlarımla bunun sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Keşke ekonomik olarak endüstrinin içinde hak ettiğimiz yerde olabilseydik. Ama ne yazık ki hala internetin önemini anlayamamış bir sinema endüstrisine sahibiz. Bizim inadımız ve sinema sevgimiz var. Yani her ne olursa olsun bu yolda gücümüz yettiğince yürümeye devam edeceğiz. Bu karışık duygular içinde yine dopdolu bir sayıyı size ulaştırıyoruz. Bu sefer setlerden yeni çekilen filmlerden tazecik röportajlar ve izlenimler taşıdık sizlere. Adana’da yarışacak olan Mar filminin yönetmeni Caner Erzincanlı ve başrol oyuncusu Begüm Kütük Banu’nun sorularını yanıtladı. Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi kadrosu tam takım Cinedergi’de. Onur Ünlü, Ezgi Mola, Türkü Turan, Selçuk Yöntem, Köksal Ergün, Tansu Biçer ile soru cevap Merve Genç’in emeğiyle bize ulaştı. Anadolu Kartalları filminin güzel oyuncusu Hande Subaşı Nil Özer’in sorularını yanıtladı. Bense Bir Ses Böler Geceyi filminin setinde kitabın yazarı Ahmet Ümit, Cem Davran, Merve Dizdar, Ali Sürmeli ve yönetmen Ersan Arseven ile konuştum. Bu ay yurt dışından çok önemli iki röportajı da sayfalarımız arasında bulacaksınız. Bu röportajları Türkiye’de sadece Cinedergi ve Star Gazetesi’nde yer almasını sağlayan Warner Bross’tan Duygu hanıma ve UIP’den Ayça hanıma teşekkürü bir borç biliriz. Yeşil Fener filminin başrol oyuncuları Blake Lively ve Ryan Reynolds, Nedimeler filminin başarılı komedyeni Maya Rudolph röportajlarıyla Cinedergi’de. Bunun yanında Özel dosyalarımız, kritiklerimiz, DVD köşemiz, Cinedergi’inin vaz geçilmezi olan özel köşeler Ali Ulvi Uyanık’ın kendine has fotokritikleri, Murat Tolga Şen’in Kült köşesi ve çok daha fazlası dergimiz içinde yer alıyor. Okuyucularımızın bize gönderdiği kritikleri de ayrı bir değerlendirmeye aldık. Bize göndermeye devam edin elimize ulaşan yazıları özel bir ek olarak yayınlayacağız. cinedergi@gmail.com adresine kritiklerinizi bekliyoruz. İyi okumalar…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.