"WAR HORSE" DM-AC-00034 Albert (Jeremy Irvine) and his horse Joey are featured in this scene from DreamWorks Pictures' "War Horse", director Steven Spielberg's epic adventure for audiences of all ages, and an unforgettable odyssey through courage, friendship, discovery and wonder. Ph: Andrew Cooper, SMPSP ©DreamWorks II Distribution Co., LLC. ÊAll Rights Reserved.

Ayhan Hanım

Yönetmen: Levent Semerci

Senaryo: Levent Semerci

Oyuncular: Vahide Gördüm, Selçuk Yöntem, Akçahan Akça, Gürgen Öz

Konu: Film, yakın tarihimize damgasını vuran 12 Eylül 1980 darbesi ile başlayıp 1990’lara uzanan bir süreci, bu süreçten en ağır şekilde etkilenmiş, apolitik bir kadın olan Ayhan Hanım’ı resmedip, onun ve 10 yaşındaki oğlunun gözünden anlatarak, yoğun bir politik dönemi, politik olmayan bir gözden sunuyor. Ayhan Hanım’ın tek dileği oğullarının okuması ve güzel bir aile kurmasıdır fakat bu trajik süreç ile birlikte oğullarının teker teker evi terketmesine şahit olur. Ayhan Hanım için artık kısacık ömründe mücadelesini vereceği tek şey vardır: Oğullarının eve dönmesini sağlamak.

Entelköy Efeköy’e Karşı

Yönetmen: Yüksel Aksu

Senaryo: Yüksel Aksu

Oyuncular: Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy, Recep Yener

 

Konu: Metropolde yaşamanın yarattığı keşmekeşten kurtulup, hep hayalini kurdukları doğayla baş başa bir yaşam sürmek isteyen bir grup ekolojist, Ege’de bir komün köyü inşa ederler. Kentli ekolojistlerin köylerine yerleşmelerinden dolayı çok memnun olan köy halkı, artık hiçbir işe yaramayan kıraç tarlalarını ve eski evlerini değerinden fazla fiyata aldıkları için aktivistleri büyük bir sevgiyle karşılar. Her şey yolundadır, ta ki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar…

 

In the Land of Blood and Honey

 

Yönetmen: Angelina Jolie

Senaryo: Angelina Jolie

Oyuncular: Rade Serbedzija, Branko Djunic, Nikola Djunicko, Zana Marjanovic

 

Konu: Özgün senaryosu Angelina Jolie tarafından yazılan film, 90’ lı yılların başındaki Bosna iç savaşında geçmektedir. Bu cesur konuyu anlatan film siyasi irade eksikliği sebebi ile toplumda yaşanan çatışmaları anlatmaktadır. Filmin büyük çoğunluğu Saraybosna’ da gerçek mekânlarda çekilmiş olup savaş esnasında hayatını yitiren halkın çocukları da filmde rol almakta.

 

Yardımcı

 

Yönetmen: Tate Taylor

Senaryo: Tate Taylor

Oyuncular: Emma Stone, Sissy Spacek, Mike Vogel, Jessica Chastain, Viola Davis

 

Konu: Eugenia “Skeeter” Phelan, Ole Miss’den yeni mezun olmuştur ve bir yazar olarak çalışmak amacındadır. Jackson, Mississippi’de birlikte büyüdüğü diğer kızların aksine bir kariyer istemekte ve evli arkadaşları ve annesinin değişmeyen şaşkınlığına rağmen evliliği ve çocukları ertelemek konusunda çok kararlıdır. Aibileen Clark, hayatı boyunca Jackson, Mississippi’deki beyazların evlerinde hizmetçilik yapmıştır. İşverenlerinin 17 çocuğunu ile trajik ve gereksiz yere bir kazada ölen kendi oğlunu yetiştirmiştir. Açık sözlü Minny Jackson, Mississippi’nin en iyi aşçısı olarak ün yapmış, 33 yaşında bir hizmetçidir. Bu üç kadının inanılmaz birlikteliklerinden dikkat çekici bir kardeşlik doğacaktır.

 

Footloose

 

Yönetmen: Craig Brewer

Senaryo: Dean Pitchford, Craig Brewer

Oyuncular: Kenny Wormald, Julianne Hough, Andie MacDowell, Dennis Quaid

 

Konu: Yazar yönetmen Craig Brewer, 1984 yapımı klasik film “Footloose”u yeniden beyazperdeye taşıyor. Ren MacCormack Boston’dan, küçük bir kasaba olan Bomont’taki akrabalarının yanına yerleşir ve burada ciddi bir kültür şoku yaşar. Birkaç yıl önce gece dışarıda takıldıktan sonra bir kazada beş gencin ölmesiyle sarsılan toplumda Bomont’un konsey üyeleri ve sevilen rahip Shaw Moore duruma müdahale ederek gürültülü müzik çalmayı ve dans etmeyi yasaklayan kararlar çıkartırlar. Statükoya pek değer vermeyen Ren, bu yasağa karşı çıkar, kasabayı yeniden canlandırır ve ayrıca rahibin sorunlu kızı Ariel’e aşık olur.

 

The Apparition

 

Yönetmen: Todd Lincoln

Senaryo: Todd Lincoln

Oyuncular: Ashley Green, Tom Felton, Sebastian Stan, Rick Gomez

 

Konu: Üniversiteye giden bir çiftin başına doğaüstü bir varlık musallat olur. Ve bu varlıktan kurtulmak için soluksuz bir araştırma ve kaçış içine girerler. Korku ve gerilim sinemasının müptelası olanlar için heyecan verici bir film daha…

 

Savaş Atı

 

Yönetmen: Steven Spielberg

Senaryo: Richard Curtis, Lee Hall

Oyuncular: Tobby Kebbell, David Thewlis, Emily Watson, David Kross

 

Konu: Sinemanın dahi yönetmenlerinden Steven Spielberg uzun bir aradan sonra yeniden kamera arkasına geçti ve destansı bir savaş filmine daha imza attı. En çok da hayvan severlerin ilgisini çekecek duygu yüklü bir yapım olan War Horse, Joey adlı bir at ile onu evcilleştirip eğiten Albert’in maceralarına odaklanıyor.

 

Harem

 

Yönetmen: Fabien Pruvot

Senaryo: Fabien Pruvot, Zülfü Livaneli

Oyuncular: Beren Saat, Monica Bellucci, Forest Whitaker, Claudia Cardinale

 

Konu: 17. yüzyılın Osmanlı İmparatorluğu’nda geçen, İmparator Sultan İbrahim, annesi Anastasia ve haremin hadım ağası Süleyman’ın kendilerini onları ölüme götürecek olan komplolar zinciri içinde buldukları egzotik bir masal. İşin içinde Zülfü Livaneli’nin de olması filmi değerli kılıyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.