80’ler video furyası sırasında çekilmiş onlarca kötü Türk filmi bulunmaktadır. Kötü film derken, Türk sinemacıların çektiği en kötü film unvanını taşıyan Dünyayı Kurtaran Adam’a bile bir başyapıtmış gibi yaklaşmanızı sağlayacak kadar pespaye yapımlardan bahsediyorum. Bunlardan biri olan Şeytan Kızlar’ın yapım tarihi tam olarak bilinmiyor ama ben tam da furyanın ortasında yani 1985 ya da 1986 yıllarında çekilmiş olduğunu düşünüyorum.

Şeytan Kızlar hiçbir anında bir senaryoya sahipmiş gibi durmuyor. Filmin başında kumsalda oynaşan iki genç insandan kadın olanı birden telden bir kuyruğu ve kartondan bir şeytan maskesi olan amazona dönüşüp partnerini önce kırbaçlayıp sonra boğuyor ve elindeki makyaj aynasıyla arkadaşlarına mesaj gönderiyor! Elleri kıskıvrak bağlı genç adam hoyratça itelenerek bir yere götürülüyor ve sonra saçma sapan ve acemice karate hareketleri yapan hepsi bikinili ve maskeli dilberlerden oluşmuş Şeytan Kızlar kampını görüyoruz.

Anlıyoruz ki bu diri vücutlu ablaların hepsi kafayı erkekleri işkence ederek öldürmekle bozmuş bir tarikatın üyeleri… Sebepsiz de değiller. Erkeklerin cinsel zorbalıklarından bıkıp usanınca, tüm erkek ırkını ortadan kaldırmak ve dünyanın hâkimi olmak gibi bir fikre saplanmışlar ve bunu kumsaldan topladıkları biracı tayfasını mızraklarla dürterek başarabileceklerini yapacaklarını sanıyorlar!

 

Film bu ve benzeri bir sürü abuklukla devam ediyor. Prodüksiyon tam bir felaket… Oyuncuların ağızlarından çıkanla yapılan dublaj bambaşka telden çalıyor. Aynı ses 4-5 karaktere birden dublaj yapıyor. Hele bir de Şeytan kızlığa geçiş riteli var ki ancak izleyerek edinebileceğiniz bir hissiyat aşılıyor. Tabi bu sonu gelmez Şeytan Kızlar seremonilerinin hiçbir anlamı yok ama finalde bir dans sahnesi var ki akıllara zarar!

 

Ortalarından itibaren filmin şiddet içeriği de yükselmeye başlıyor. Şeytan Kızlar, ellerine geçirdikleri her erkeği, şişliyor, mızraklıyor ve ortalığı kan gölüne çeviriyorlar. Yapanların o dönemde tutmuş her fikri filme doldurmak gibi bir amacı vardı sanırım. Bikinili seksi kızlar, birkaç tecavüz sahnesi, bolca kan vb.

 

Naked Vengeance gibi 80’lerin vigilante klasiklerinden ve yine aynı dönemin replika sword&sandal filmlerinden fena halde kafası karışmış bir kokteyl sunan bu filmi video furyası sırasında ıskalayıp yıllar sonra internete salınmış kötü bir VHS aktarımından izleyebildim. Jeneriği kayıp, finalde de “son” yazısından başka bir şey bulamadığım için bu filmi hangi sinemacı takımının yaptığı konusunda hiçbir fikrim yok. İnternette de kötü film meraklısı yabancı bir arkadaşın hakkında yazdığı bir eleştiri dışında (IMDB dahil) bir künye bilgisi bulmak mümkün değil.

 

Daha fazla yazılabilecek bir şey yok. Oyunculuklar çok kötü, kamera çok kötü, konu desen hiç yok ama sırf bu yüzden belki de izlemesi çok zevkli! Eğer Dünyayı Kurtaran Adam’ı bu topraklarda çekilen en kötü film zannediyorsanız bir de bunu izleyin derim.

 

 

2005 yılında "Öteki Sinema" sitesini açtı. Rahmetli sinema yazarı Metin Demirhan ve Ali Murat Güven’in verdiği güçlü destekle başlayan bu kişisel macera şimdilerde Türk sinema bloglarının amiral gemisi haline geldi. Murat Tolga Şen, Sinema yazarlığı ve blogculuğuna önem vermeye devam ederek katıldığı platformlarda sinemanın farklı taraflarını konuşmaya devam etti. Blogculuktan profesyonel sinema yazarlığına geçişi ise 2010 başlarında sinema sitesi Beyazperde kadrosuna katılmasıyla oldu. Ayrıca online sinema dergisi Cinedergi, Fotografya, Gölge, Yeni Harman, Modern Zamanlar, Film Arası gibi yayınlara da katkı sağlıyor. 2012 Ocak ayından bu yana Medyaradar sitesinin sinema ve televizyon yazıları da yine Murat Tolga Şen’in kaleminden çıkma.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.