Serdar Akbıyık

The Resident ile 8 Temmuz’da beyazperdede karşımıza çıkacak Hilary Swank tam bir Amerikan mucizesi. Onun hikayesinde yoksulluk, irade, Oscar ve başarı var.

Hilary Swank en alttan zirveye ulaşmış, hayatın bütün renklerini tatmış bir isim. Kendi hayatı neredeyse sinema senaryolarını kıskandıracak kadar inişli çıkışlı. 1974 yılında Lincoln Nebraska’da dünyaya gelen Swank 15 yaşında anne babasının ayrılmasıyla zor bir döneme girdi. Annesiyle Kaliforniya’ya taşınan güzel yıldız parasızlık yüzünden bir karavan yerleşkisinde yaşadı. Karavanda yatıp kalkarken oyuncu olmanın hayallerini kuruyordu. Bütün bu sıkıntılar içinde annesinin ona verdiği destek çok önemliydi. Çünkü 16 yaşında oyuncu olmak için liseyi terk etti. Evening Shade ve Growing Pains gibi televizyon programlarında yer aldı. Hollywood kariyeri 1992 yılında Buffy the Vampire Slayer filmindeki ufak bir rol ile başladı. Daha sonra 1994 yılında The Next Karate Kid adlı filmdeki Julie Pierce adlı sensei Miyagi’nin ilk kadın öğrencisi rolünde gördük onu. İrili ufaklı bir çok yapımda yer alan Swank 1999 yılında turnayı gözünden vurdu. Boys Don’t Cry filminde canlandırdığı Brendon karakteriyle Oscar’ı kazandı. Kız olduğunu saklayıp erkek rolünde büyük bir dramı perdeye taşıyan Swank fiziğinin de elvermesiyle unutulmaz bir performansa imza attı. Rol o kadar bıçak sırtıydı ki yapımcılar bu role uygun bir isim bulamadıkları için projeyi üç yıldır bekletiyorlardı. Swank hem yapımcıları kurtardı hem de ışıltılı bir kariyerin muhteşem başlangıcını yaptı. Hollywood’un birbirinden güzel yıldızları bütün ömürleri boyunca Oscar’ın hayalini kurarken Swank genç yaşında ödüle sahip oldu. Bununla kalmadı Swank ve 2004 yılında Clint Eastwood’un yönettiği Million Dollar Baby filmindeki boksör rolüyle Oscar’a tekrar uzandı. Bir kadın bir boksörü canlandırarak ilk kez Oscar aldı. Geniş çene yapısı, büyük ağzı ve dudaklarıyla bilindik güzelliğin dışına çıkan Swank sinema severlerin kafasını karıştırsa da 2000’li yıllarda bir çok kez Dünyanın En Güzel 50 İsmi listesinde yer buldu. Bu ay vizyona girecek Kiracı-The Resident filminde bir psikopatın kurbanı olacak Hilary Swank film pek başarılı olmasa da hayranlarının ilgisiyle karşılaşacaktır.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.