Fırat Sayıcı

Juan Antonio / “Barcelona Barcelona”

İlk İzlenim: Şeytan tüyü sahibi.

Konuştukça: Ağzı çok laf yapan, ikna kabiliyeti ve karizması yüksek biri.

Artıları: Cazibesiyle büyülediği kadınları yola getirmek için doğuştan gelen bir yeteneği var.

Handikapları: Birden fazla kadın işin içine girince zor bir labirente giriyor.

Yaşam Felsefesi: Birimiz hepiniz, hepiniz benim için!

Hayattaki Düsturu: Hayat kısa değmez BİR kıza…

Tanıyınca: Kasanova’nın İspanya şubesi olarak tanımlayabileceğimiz Juan gibi bir arkadaşınız olursa, hele bir de bekar bir erkekseniz, oldukça şanslı günler geçirebilirsiniz. Ancak sevgilinizi Juan’la tanıştırmanız, çok zaruri değilse, gerekmez.

Anton Chigurh / “İhtiyarlara Yer Yok”

İlk İzlenim: Duygularını belli etmeyen, soğukkanlı biri…

Konuştukça: Ağzının içinde gevelediği kelimelerden bir şey anlayabilirseniz, iletişime geçebilirsiniz.

Artıları: Bir katil için merhametsiz olmak büyük avantaj olsa gerek.

Handikapları: Bir katil için kadere inanmak pek mantıklı olmasa gerek.

 Yaşam Felsefesi: Kimi öldüreceğime kader karar verir.

Hayattaki Düsturu: İnsanların nasıl değil neden öldüğü önemli.

Tanıyınca: Gördüğünüz zaman koşarak kaçmanız gereken biri. Ola ki yakalandınız, sizinle oynayacağı yazı tura oyununu kazanmaya bakın. Ola ki kaybettiniz, hayatta tanıyacağınız son insan Anton olacaktır.

Javier Bardem

 İspanya’nın çıkardığı ve artık dünya çapında bir star haline gelen Javier Bardem’in arkasından bir çok önemli yönetmen ve yapımcı koşturuyor. Memleketlisi Penolope Cruz’la evlenerek ve bir çocuk sahibi olarak hayran sayısını iyice artıran Bardem’i, en son Biutiful filmindeki muhteşem oyunculuğuyla izledik. Juan kadar sevimli, sıcak olan Bardem, profesyonel iş hayatında Anton kadar soğukkanlı ve ne istediğini bilen bir aktör. Doğru seçimlerle basamakları üçer beşer tırmanıyor Bardem. Sizce de öyle değil mi?

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.