Fırat Sayıcı

Billy Mack / “Love Actually”

İlk İzlenim: Tam bir star! Karizmatik, cool, ulaşılması zor.

Konuştukça: Şöhretin vermiş olduğu sarhoşlukla sürekli başı dönse de, sıcakkanlı ve lafını esirgemeyen bir müzik çınarı.

Artıları: Onun arkasını sürekli kollayan çok iyi bir dostu var.

Handikapları: Artık yaşlandığını ve yaptığı müziğin demode olduğunu göremeyecek kadar at gözlükleriyle bakmakta dünyaya.

Yaşam Felsefesi: Sürekli başarı, sürekli popülarite!

Hayattaki Düsturu: Önemli olan geçte olsa insanın kendine gelebilmesi…

Tanıyınca: “Genç ve başarılıyken, açgözlü ve bencildim. Bu yüzden şimdi yapayalnızım.” diyebilecek kadar özel biri. Hırslarından ve bencilliğinden arınmış bir Bill, etrafınızda olması gereken önemli insanlardan.

Viktor / “Underworld”

İlk İzlenim: Korkutucu, karizmatik…

Konuştukça: Az ve öz konuşan, otoriter…

Artıları: Yüzyılların verdiği bilgi, deneyim ve ihtişam…

Handikapları: Her vampirin dezavantajlarına sahip.

 Yaşam Felsefesi: Yeterince dinlenemedim!

Hayattaki Düsturu: Her şeyden önce kızım gelir…

Tanıyınca: Sizi ısırmadıkça ve ona olan itaatinizi aksatmadıkça sorun yok. Düşmanı olmaya kalkarsanız, işiniz zor. Tek çareniz güçlü bir kurt adamın arkasına sığınmak.

Bill Nighy

 Dünya sinemasının görüp görebileceği en nitelikli aktörlerinden Bill Nighy, 62 yıllık hayatına sığdırdığı filmlerinde birbirinden uzak karakterleri canlandırmaya gayret etti hep. İngiliz oyuncu, yarattığı karakterleri uzun araştırmalar ve keşifler sonucu ortaya koymakta. Billy Mack kadar çılgın, şöhretin verdiği özgüvene sahip ve vurdumduymaz olan Nighy, Viktor kadar da asil, güçlü ve korkusuz oldu sanat yaşamı boyunca. Günlük hayatında oldukça neşeli ve cömert olan Bill Nighy, bilge kişiliği ile de çevresine ışık saçıyor. Göründüğü her karede diğer oyuncuların parıltısını söndürebilecek kadar güçlü olan bu ışık, umarız daha uzun yıllar beyazperdeyi aydınlatır.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.