The SOUND of MUSIC / 1965 / Robert Wise

 Önce kazandığı Oscar ödülleri: ‘En İyi Film’, ‘En iyi Yönetmen’, ‘En iyi Müzik’, ‘En iyi Kurgu’ ve ‘En İyi Ses’.

     Daha önce “West Side Story – Batı Yakası Hikâyesi”(1961) ile de ‘film’ ve ‘yönetmen’ Oscar ödülleri kazanan yönetmen, yapımcı, kurgucu Robert Wise (1914-2005), “Star Trek” dizisinin ilk sinema filmine de (1979) imza atan ölümsüz sanatçılardan. Bir önceki yıl, “Mary Poppins”deki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Oscar’ını alan genç yıldız Julie Andrews’ün müzikal sinemanın en başarılı performanslarından birini sergilediği, ona yakışıklı Christopher Plummer’ın eşlik ettiği, ülkemizde “Neşeli Günler” adıyla gösterime girmiş müzikal, Nazizmin yükseliş dönemi olan 1930’ların Avusturya’sında geçer. Rahibe adayı olarak hayli başarısız ‘deli dolu’ Maria, ‘halden anlayan’ zeki başrahibe tarafından, dul deniz subayı Kaptan Von Trapp’ın yedi çocuğuna mürebbiyelik yapmak üzere görevlendirilir. Babalarının disiplininden sıkılmış ve bunalmış, bu nedenle yaramazlıklarıyla tüm mürebbiyeleri kaçıran yedi sevimli afacanı yaşamın neşesi ve müziğin coşkusuyla tanıştıran Maria, onların kısa zamanda sevgilerini kazanacaktır… Kim bilir; belki babalarının da sevgisini de…

     Dondurduğumuz kare, Maria’nın “Do-Re-Mi” adlı şarkıyla çocuklara notaları öğretmeye başladığı bölümden bir andır. Anımsatalım, film bir Broadway müzikalinden uyarlanmıştır; tüm şarkılar, Richard Rodgers (müzik) ve Oscar Hammerstein (söz) imzalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.