Unknown

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Senaryo: Oliver Butcher, Stephen Cornwell

Oyuncular: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz

Konu: Aksiyon sahneleriyle Taken (2008) filmine benzerliği dikkat çeken bu heyecan dolu filmde Liam Neeson yine başarılı bir grafik çiziyor. Filmin diğer başrollerindeyse, Mad Men dizisinin afet sarışını January Jones ve Truvalı Helen olarak hafızalarımızda olan Diane Kruger var. Yönetmen koltuğundaysa Jaume Collet-Serra (Orphan ve House of Wax filmlerinin de yönetmenliğini yaptı) var. Kısaca konuya değinecek olursak; girdiği koma sonrasında kahramanımız gerçek kimliğinin peşine düşer. Ancak eşi dahi ona inanmaz.Bu noktada Gina devreye girer ve kahramanımıza yardımcı olmaya başlar.

Apollo 18

Yönetmen: Gonzalo López-Gallego

Senaryo: Brian Miller, Cory Goodman

Oyuncular:

 

Konu: Apollo 18, sinemaseverlere Ay’a yapılan son ziyaretin sebeplerini açıklıyor. İnsanlığın ayak basabildiği en uzak nokta olan Ay’a düzenlenen 17 resmi görevin ardından son bir gizli görev daha düzenlenmişti. Ancak görüntüler hariç ne bir kanıt ne de bir onaylama vardı. Kimse yukarıda ne olduğunu bilmiyor, görevin amacını bilmiyor ve bu 18. gizli görevden sonra neden bir daha Ay’a ayak basılmadığını bilmiyordu. Ta ki, şimdiye kadar.

 

Source Code

 

Yönetmen: Duncan Jones

Senaryo: Billy Ray, Ben Ripley

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Cas Anvar

 

Konu: Bir banliyö treninde yaşanan patlamaya şahit olan birinin vücudunda uyanarak patlamaya sebep olan kişinin kimliğini tespit etmeye çalışmasını konu alan bir bilim-kurgu hikayesi. Son dönemlerde hızlı yükselişini sürdüren Jake Gyllenhaal hayranlarının yüzünü güldürecek bir film daha.

 

 

Blue Valentine

 

Yönetmen: Derek Cianfrance

Senaryo: Derek Cianfrance, Cami Delavigne

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, Ben Shenkman

 

Konu: Şu ana dek daha çok belgesel tarzında kariyerini sürdüren yönetmen Derek Cianfrance‘nin 1998 yılında çektiği Brother Tied’den sonra ikinci filmi (belgeseller hariç). Cesur ve abartısız bir anlatımın benimsendiği aşikar olan film; yıkılmakta olan bir evliliğin samimi ve yıkıcı bir portresinin dürüst bir değerlendirmesi olarak özetlenebilir.

Kötü Öğretmen

 

Yönetmen: Jake Kasdan

Senaryo: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky

Oyuncular: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel, Kaitlyn Dever

 

Konu: Filmde ağzı bozuk ve paragöz bir öğretmeni canlandıran Cameron Diaz, rakip olduğu meslektaşının flört ettiği Justin Timberlake’ten hoşlanınca onu elde etmek için bütün yollara başvurur. Tahmin edebileceğiniz gibi standart bir romantik komedi…

 

 

 

Jane Eyre

 

Yönetmen: Cary Fukunaga

Senaryo: Charlotte Bronte, Moira Buffini

Oyuncular: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Dench, Imogen Poots, Jamie Bell

 

Konu: On yaşında öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar. Jane, giderek hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız ve evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır…

 

 

 

Numaran Kaç?

 

Yönetmen: Mark Mylod

Senaryo: Karyn Bosnak

Oyuncular: Anna Faris, Chris Evans, Zachary Quinto, Matthew Bomer, Ari Graynor

 

Konu: Bir kadın 20 erkek arasından birini seçer. Ve eğer seçtiği erkek ona gerçek aşkı tattırırsa tüm hayatını o erkeğe adayacaktır. Acaba seçtiği erkek istediği bir erkek midir? Filmde son dönemde yıldızı parlayan genç oyuncuların eğlenceli performanslarını izleyeceğiz.

 

 

1911

 

Yönetmen: Jackie Chan, Zhang Li

Senaryo: Hing-dong Wong

Oyuncular: Jackie Chan, Ziyi Zhang, Bingbing Li, Joan Chen, Xueqi Wang, Chun Sun

 

Konu: 1911 Xinhai Devrimi’ni anlatan bir yapıt. Sun Yat-sen’in, Ming Hanedanı devirerek Çin Cumhuriyeti’nin kuruluşunun hikayesini anlatıyor. Genelde patlamış mısır eşliğinde izlenecek eğlenceliklere imza atan Jackie Chan’den bir dönem filmi izlemek şaşırtıcı bir deneyim olabilir. Üstelik bu film Chan’in 100. filmi…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.