Bilindik güzellik dışında sempatik ve kabiliyetli olmanın örneği Minnie Driver’dan daha iyi verilemez. Sinemanın 1,78’lik İskoç güzeli bu ay Mahkumiyet filmiyle karşımıza gelecek.

İskoç asıllı olup İngiltere’nin en iyi okullarında okumuş Minnie Driver. Asıl adı Amelia Fiona J. Driver. Ama küçüklüğünden itibaren ona Minnie takma adını uygun görmüşler. O da bu adı sahne ismi olarak kabullenmiş. Daha küçüklüğünden itibaren ne istediğini bilen bir kızmış minik Minnie. 12 yaşındayken Meryl Streep’in başrolünde oynadığı Sofi’nin Seçimi’ni izlediğinde hayatı değişmiş. O andan itibaren oyuncu olmaya karar veren Minnie İngiltere’nin en önemli okullarından Webber Douglas Academy of Dramatic Art’ta oyunculuk dersleri almaya başlamış. Her İngiliz oyuncu gibi BBC’nin televizyon dizilerinde ilk tecrübelerini edinmiş. 1995 yılında Circle of Friends filmiyle okyanusun öbür tarafına geçen Minnie Drivers bu filmle dikkatleri çekti. Filmografisinde iki film çok önemli. Birincisi 1996 yılında Robert De Niro ve Dustin Hoffman ile çektiği Sleepers, ikincisi ise 1997’de Matt Damon ve Robin Williams ile beraber rol aldığı Good Will Hunting. Zaten bu filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday oldu Minnie. Bu yıl ise iki filmiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Birincisi Barney’s Version bir diğeri ise bu ay vizyona girecek olan Conviction. Minnie Driver bütün bu güzel filmlerine rağmen bence hak ettiği yere gelemedi. Belki de bunun en büyük sebebi ayrıksı ve özgürlüğüne düşkün tavırları. Minnie birçok erkekle beraber oldu. Good Will Hunting’in çekimleri sırasında Matt Damon ile kısa süreli bir ilişki yaşadı. Josh Brolin ile nişanlandı ama tam evleneceklerken ondan ayrıldı. Bunun sebebi olarak Brolin’in üvey annesi Barbra Streisand’ı gösterdi. Hemen ardından 18 yıllık evliliğini bozan Herrison Ford ile çıktı. Daha sonra John Cusack, Chris O Donnell, Brad Pitt, David Duchovny, Minnie Driver’ın çıktığı ünlü isimler oldu. Aslında bu kararsızlık sadece erkek arkadaşlarıyla ilgili değil Mimmie Drivers’ın. 12 yaşında sinema oyuncusu olmaya karar vermişti ama bir müzik gurubu da kurdu, gitar çaldı, albüm çıkardı. Daha sonra boks yaptı. “Boks yaparken canım acıyacak diye korkmuyorum, vurduğum insanların canlarının acıyacağından korkuyorum” dedi. Bir vejeteryen. 2008 yılında erkek bir çocuk dünyaya getirdi. Babasının kim olduğu bilinmiyor. Bu bilgiyi asla açıklamadı. O dönemin yayın kuruluşları babanın kim olduğunu öğrenmek istediler ama hala bu bir sır. İşte kabiliyetli ve sıra dışı güzelliğiyle farklı bir hayat yaşayan Minnie Driver’ın kısa yaşam öyküsü böyle…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.