MÜZİKALLER: Hello, Dolly! / 1969 / Yönetmen: Gene Kelly

‘Sanat Yönetimi / Set Dekorasyonu’, ‘Müzik’, ‘Ses’ dallarında Oscar kazandı; ‘Görüntü’, ‘Kostüm Tasarımı’, ‘Film Kurgu’, ‘Film’ dallarında da aday oldu. 1890’ların New York’unda, ince zevklere sahip profesyonel çöpçatan Dolly Levi’nin (Barbra Streisand), kendi boş kalbini, zengin ve dul tüccar Horace Vandergelder’e kaptırmasıyla gelişen olayları anlatan görkemli müzikal, “Hello, Dolly!”dir. Tüm zamanların en iyi birkaç dansçısından biri, bu kez yönetmen kimliğiyle kamera arkasındadır: Gene Kelly.

 

Ve dondurduğumuz kare bile bu müzikalin değerini anlatmaya yetmektedir: 2 Oscar’lı oyuncu -şarkıcı, film yapımcısı –yönetmeni ‘muhteşem Barbra’ ile cazın babalarından, yorumcu ve gelmiş geçmiş en büyük trompet virtüözü Louis Armstrong’un düeti! Bu “en”lerin müzikali, Twentieth Century Fox şirketinin bu 25 milyon dolarlık sükseli yapımı, kuşkusuz, defalarca izlenebilecek kadar hayat doludur.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.