Banu Bozdemir

Saklı Hayatlar
Alevilerin yaşamak zorunda bırakıldıkları “saklı hayatlar” ilk kez beyazperdeye taşınıyor. “Saklı Hayatlar” filminin yönetmeni ve senaristi A. Haluk Ünal “Türkiye’nin tüm saklı hayatlarını örnekleyen Alevi kimliğinin dramı, Sünni çoğunluğun da trajedisidir” diyor.
Çekimleri devam eden ve “Birbirimizin acılarını hissedemezsek yaralarımızı saramaz, iyileşemeyiz” diye yola çıkan filmde; Ceren Hindistan, Yusuf Akgün, Lâçin Ceylan, Zerrin Sümer, Ahmet Mümtaz Taylan gibi güçlü ve seyircinin iyi tanıdığı oyuncular yer alıyor. Alevi toplumunun yaşamak zorunda bırakıldığı ötekileştirmeyi, ayrımcılığı doğrudan konu edinen film Kültür Bakanlığı Fonu’ndan da destek almış.

72. Koğuş’ta sonlara doğru…
Yapımcılığını Kerem Alışık ve Yavuz Bingöl’ün sahibi olduğu Sasin Film’in üstlendiği 72. Koğuş’un çekimleri son sürat devam ediyor. 72. Koğuş’un çekimleri için İstanbul Beykoz’da ciddi bir inşaat çalışması yapılarak baştan bir cezaevi inşa edildi. Bingöl ve Alışık’ın yanı sıra; Hülya Avşar, Songül Öden, Civan Canova, Ayça Damgacı, Bülent Şakrak ve Volga Sorgu’nun da rol aldığı ’72. Koğuş’ bir dönem filmi olması nedeniyle; mekandan kostüm ve aksesuarlarına kadar her ayrıntı için ciddi sanat çalışması yapıldı. Orhan Kemal’in önemli eserlerinden olan ’72. Koğuş’un sinema uyarlaması, 4 Mart 2011’de sinema izleyicisiyle buluşacak.

Haltercinin hayatı film oluyor…
Cep Herkülü’ lakaplı halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatı, beyaz perdeye taşınıyor. 3 milyon dolara mal olacak filmin oyuncu kadrosu da belirlendi. Türkiye’ye gelişi, evlilikleri, çocukları ve hızlı gece hayatı ile çalkantılı bir dönemi geride bırakan yaşayan efsane, Atatürk’ten sonra TIME dergisine kapak olan tek Türk Naim Süleymanoğlu’nun hayatı, bir film projesine ilham oldu. Çekimleri 2011 yılında başlaması planlanan film için oyuncu kadrosu da hazır. Yapımcılığını Erdinç Bağcı’nın yaptığı filmin yönetmeni kısa metrajlı filmlerde (Numen, Evladiye, Sanat Düşmanı) ödüllere doymayan Eray Mert. Film şirketi, bu önemli yapım için 3 milyon dolarlık bir bütçe belirledi.Henüz ikna olmasa da ünlü şampiyon Naim Süleymanoğlu’nun da filmde kısa bir rol alması bekleniyor

‘Derdi olan filmler çekilmeli’
Son dönemlerde adından çok söz ettiren yerli filmlerin bile halktan çok uzak olduğunu belirten Kınay, hedefindeki sinema projesi için şunları söylüyor: “Türk Sineması eskiden sokaktaki insanın meselelerini anlatırdı. Sosyal içerikli film eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla halkın sorunlarını yansıtan, vatandaşın derdini anlatan politik alt yapılı bir film yapmayı düşünüyorum. Senaryoyu yazıp kendim yöneteceğim.” Daha önce ‘İnşaat’ ve ‘Güneşi Gördüm’ filmlerinde rol alan Emre Kınay, yönetmen koltuğuna oturacağı filmini yazın Muğla’da çekmeyi planlıyor.

Çocuklar Duymasın…
Yedi yıl aradan sonra ekranlara dönen ‘Çocuklar Duymasın’ dizisi tüm hızıyla devam ederken, dizinin yapımcı ve senaristi Birol Güven, sezon sonunda bir sinema filmi sürprizi yapacaklarını açıkladı. ‘Çocuklar Duymasın-Düğün’ adlı filmde Meltem ile Haluk’un kızları Duygu ile Denizlili Berke’nin düğün hazırlıkları sırasında yaşananlar anlatılacak. ‘Çocuklar Duymasın- Düğün’, aynı zamanda sinema filmine dönüşen ilk sitcom dizi olacak.

İbrahim Tatlıses oynarsa…
Yeni bir sinema projesi olduğunu söyleyen Sezer, hatta filminin Mart ayında vizyona gireceğini söylüyor. ‘Aslında ben bu sene sinema yapmayı düşünmüyordum. Senaryo çok güzel olduğu için ikna oldum. Bir uçağın kara saplanmasıyla başlıyor film. Çok komik ve sürükleyici bir hikayesi var. Filmde İbrahim Tatlıses’i oynatmayı düşünüyoruz ama bir kaç defa teklif götürdük, çok yoğun olduğundan kabul etmedi. Eğer kabul ederse Türkiye yer yerinden oynayacak” diye konuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.