True Grit

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

Senaryo: Joel Coen, Ethan Coen

Oyuncular: Matt Damon, Barry Pepper, Jeff Bridges, Josh Brolin, Paul Rae

Konu: Charles Portis’in 1969 tarihli ilk filmin de uyarlandığı romanından tekrar uyarlanacak filmde, babasının bir cinayete kurban gitmesinin ardından işe “gerçekten yürekli” bir yardımcı olan Tom Chaney’i alan ve babasının katilini bulmayı kafaya koyan 14 yaşındaki çiftçi kızı Mattie Ross’un hikayesi anlatılacak.

I am love

Yönetmen: Luca Guadagnino

Senaryo: Barbara Alberti, Ivan Cotroneo

Oyuncular: Tilda Swinton, Alba Rohrwacher, Marisa Berenson, Diane Fleri

 

Konu: Milan’ın ileri gelenlerinden olan Recchi ailesi için her şey, sahip oldukları şirketin hisselerini Tancredi ve oğlu Eduordo Jr. arasında bölüşme kararıyla başlar. Eduordo’nun aslında başka planları vardır, yetenekli bir şef olan Antonio ile birlikte bir restoran açmayı düşünmektedir. Tancredi’nin eşi ve Eduordo’nun annesi Emma’nın hayatı dolaylı olarak bu kararla değişir. Bir Rus göçmeni olan ve İtalya’daki yaşama uyum sağlamaya çalışan Emma’nın tüm düzeni, Antonio’ya aşık olması ile bozulur. Bu tutkulu aşk hikayesi, tüm ailenin dengelerini alt üst edecektir.

 

Secretariat

 

Yönetmen: Randall Wallace

Senaryo: Mike Rich

Oyuncular: John Malkovich, Diane Lane, James Cromwell, Dylan Walsh, Amanda Michalka

 

Konu: Bir ev kadını olan Penny Chenery, atlar ve at yarışları hakkında hiçbir bilgisi olmamasına rağmen, hasta babasının Virginia merkezli Meadow At çiftliğini devralmak zorunda kalır. Tüm zorluklara rağmen Chenery, emektar antrenör Lucien Laurin’in de yardımıyla, bu erkek egemen işini yönetmeye başlar.

 

 

Mezara Kadar

 

Yönetmen: Aaron Schneider

Senaryo: Scott Seeke, Chris Provenzano

Oyuncular: Lucas Black, Bill Murray, Robert Duvall, Sissy Spacek, Bill Cobbs

 

Konu: 1930’lu yıllarda Tennessee’de Felix Bush, daha ölmeden kendi cenazesini düzenlemeye kalkışır. Amacı cenaze töreni sırasında dirildiğini göstermek ve herkesi şaşkınlığa uğratmaktır. Ancak işler kontrolünden çıkar ve cenaze sırların bir bir ortaya döküldüğü kederli bir komedyaya dönüşür.

 

Ayin

 

Yönetmen: Mikael Hafstrom

Senaryo: Michael Petroni

Oyuncular: Anthony Hopkins, Alice Braga, Chris Marquette, Maria Grazia Cucinotta, Ciaran Hinds

 

Konu: Film, inanç krizine düşmüş bir ilahiyat öğrencisinin Vatikan’da katıldığı bir şeytan çıkarma ayinini ve onun sonrasında kötü ruhun kendisine musallat olması ile başlayan mücadeleyi anlatacak.

 

Never Let Me Go

 

Yönetmen: Mark Romanek

Senaryo: Alex Garland

Oyuncular: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield, Charlotte Rampling, Sally Hawkins

 

Konu: Çocukluklarından itibaren aynı yatılı okula giden, birbirlerine çok bağlı üç dost olan Ruth, Tommy ve Kathy’nin yaşamı huzurlu ve mutlu geçmiştir. Ancak korkunç gerçek onları yakalayacaktır. Üçü de diğer insanlara organ sağlamak için üretilmiş klonlardır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.