Serdar Akbıyık

2010’un son ayına girdik. Böylece Cinedergi’nin de üçüncü yaşını doldurmasına az kaldı. Yılın bu son ayında öncelikle bu derginin bu kadar zamandır çıkmasını sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yılın son ayı ama Aralık, sezonun sinhema açısından ivme kazanan ilk aylarından sayılır. Türk sineması kendini bu ay iyice gösterecek. Biz de onun için peşine takıldık filmlerin ve muhteşem röportajlar yaptık sizin için. Banu Memlekette Demokrasi Var filminin başrol olyuncuları, İlker Ayrık ve Gülçin Santırcıoğlu’yla konuştu. Bense Memleket Meselesi’ni konuşmak için Ahmet Uğurlu, Tuna Orhan ve Bora Akkaş’ın kapısını çaldım. Bu yetmedi Aralık sonunda vizyona girecek olan Hayda Bre’nin yönetmeni Orhan Oğuz’a ve Nilüfer Açıkalın’a teybi uzattım. Oğuz kendi aile hayatından yola çıkarak çektiği filmle ilgili kimseye söylemediği şeyleri bizle paylaştı. Bu önemli röportajlar dışında sinema sektörünün içinden röportajlarımız da devam ediyor bu sayıda. Banu İzmir Kısa Film Festival Yönetmeni Kayhan Kırmızıgül ile İzmir ve kısa filmler üzerine konuştu. Özel dosyalarımız ise bu sayı gerçekten “özel” oldular. Murat Tolga Şen Türk sinemasındaki arabesk dönemde ivme kazanan çocuk şarkıcıları dosya olarak hazırladı. Küçük Emrah gibi bildiklerinizin dışında Küçük Demet diye bilinmedik isimleri de bulup çıkarmış Murat. Türk sineması için önemli bir dosya. Fırat ise Tango ve sinema arasındaki büyülü ilişkiyi dergiye taşıdı. Tango dansının içinde bulunduğu önemli filmler Fırat’ın dosyasında var. Banu ise en sevdiği ülke sinemasının önemli yönetmenlerinden bir seçki yaptı bu ay ki dosyasında. İran sinemasının kalburüstü bütün isimleri bu dosyada. Portre sayfalarımızda ise Woody Allen’ın son filminde oynayan Naomi Watts ve The Tourist filminde Angelina Jolie ile birlikte rol alan Johnny Depp yer aldı. Yazarlarımızın özel köşeleri de okumaktan zevk alacağınız konularla dolu. Ali Ulvi Uyanık İşte O An köşesinde Cruising filminin en rahatsız edici sahnesini taşıyor sayfasına. Burak Yarkent Durdurulamaz filmini Hollywood köşesinde işliyor. Zeynep Bonçe, Boardwalk Empire ve The Walking Dead dizilerini zirveye taşıyor. Murat Tolga Şen ise Sinema KÜLTürü köşesinde 1980’lerde zevkle seyrettiğimiz Battle Beyond Stars filmini anılarımızdan çekip çıkarıyor. Kerem Akça DVD dünyasının tartışmasız lideri olduğunu Cinedergi’ye hazırladığı sayfalarla kanıtlıyor. Sinema Kritik sayfalarımızda Alper Turgut’un Sinan Çetin’in Kağıt filmini nasıl eleştirdiğini okumanızı isterim. Ne söylemek istiyorsa onu açıkça söylüyor Alper Turgut. Prensesin Uykusu, Hayde Bre, Harry Potter ve Skyline diğer kritiği yapılan filmlerimiz. Daha konular bitmedi ama benim yerim kalmadı. Siz okuyun, bitirin sayın okuyucularımız… İyi okumalar…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.