Fırat Sayıcı

Ellen Ripley / “Alien Serisi”

İlk İzlenim: Temkinli, sert, atletik…

Konuştukça: Kesinlikle iyi yürekli, korkusuz ve akılcı…

Artıları: Çok kuvvetli refleksleri, keskin zekası ve çelik gibi vücuduyla buluşunca yaratıkların korkulu rüyası oluyor.

Handikapları: Duygusallığı, anaç yüreği…

Yaşam Felsefesi: Tüm yaratıklara ölüm!

Hayattaki Düsturu: Mürettebatın sağ salim görevleri tamamlaması.

Tanıyınca: Ellen Ripley, gerçek bir savaşçı. Onun gibi birisi yanınızda olduktan sonra hiç korkmadan uzayın derinliklerine ya da terk edilmiş bir uzay gemisinin loş koridorlarına doğru gidebilirsiniz.

Helen Hudson / “Kopya Cinayetler”

İlk İzlenim: Karizmatik, bilge, entelektüel…

Konuştukça: Çok şey bilen, iyi görünümlü bir psikolog…

Artıları: İnsanları ve davranışlarını çözümlemede oldukça başarılı.

Handikapları: Zaman zaman düşmanının yanlış yönlendirmeleri yüzünden paniğe kapılıp yanlış kararlar veriyor.

 Yaşam Felsefesi: İnsanlığa yardım için insanı incelemek!

Hayattaki Düsturu: Ne yaparsam yapayım beynim çalışmadan durmuyor!

Tanıyınca: Bir seri katilden bile korkmayacak kadar cesur olan Helen Hudson, hayatında ulaşabileceği en yüksek kariyere çıkmış, özverili ve başarılı bir kadın. Etrafında böyle başarılı bir kadın olmasını kim istemez ki?

Sigourney Weaver

1949 New York doğumlu olan Sigourney Weaver, sinema severler arasında Alien’dan dolayı büyük saygınlık görmüş, canlandırdığı performanslarla çeşitli başarılara imza atmış biri. Ellen Ripley kadar, cesur, anaç ve sağlam karakterli olan Weaver, Helen Hudson kadar da başladığı işi sonlandıran, zeki ve duyarlı. Hayatı boyunca gerek özel gerekse iş yaşamında her şeyi ince eleyip sık dokuyan Weaver, doğru projelerde oynayarak hayranlarını mutlu etmeyi başardı. Akıcı bir şekilde Fransızca ve Almanca konuşan ünlü oyuncu, hırslarının olmadığını belirtiyor.

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.