Serdar Akbıyık

Bir ilki daha başarmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bu hafta vizyona giren New York’ta Beş Minare filminin başrol oyuncusu Mustafa Sandal filmle ilgili ilk röportajını vermek için Cinedergi’yi seçti. Bu önemli röportajda Mustafa Sandal’ın Mahsun Kırmızıgül hakkındaki görüşleri kadar bundan sonra müziğe devam edip etmeyeceği, sinemanın hayatınhda ne kadar yer kapladığı gibi önemli soruların cevaplarını bulacaksınız. Vay Arkadaşım filminin oyuncusu Ali Atay’da röportaj için Cinedergi’yi seçen ünlüler arasında. Son olarak da Claudia Cardinale’yi filminde oynatarak büyük sükse yapan Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak filminin yönetmeni Ali İlhan ve İtalya’da yeni Ornalla Muti olarak anılan genç ve güzel oyuncusu Lavinia Longhi’ye teybimizi doğrulttuk. İlginç bir röportaj olduğunu düşünüyorum. Yepyeni bir köşemiz oldu. Murat Tolga Şen ilginç dosyalarıyla beğeni kazanan yeni yazarımız artık Sinema KÜLTürü köşesinde de sizle beraber olmaya devam edecek. Şen, Atıf Yılmaz’la ilgili yaptığı özel dosya ve köşesinde işlediği ilk “çöp kült” film Yor: Gelecekten Gelen Savaşçı ile bu ay dergimizin içeriğine önemli bir katkıda bulunuyor. Şahsen bu ayın dosyaları içinde benim en beğendiğim çalışma olan yeni Türk sinemasındaki çocuk oyuncular dosyasının imzası Banu Bozdemir’e ait. Fırat Sayıcı da Hollywood’ta kendiyle dalga geçen filmleri özetledi. Bu yedi filmlik küçük ama sevimli bir çalışma oldu. Film festivallerine verdiğimiz destek bu ay da ilk gerçekleştirilecek olan Malatya Film Festivali’yle devam ediyor. Basın sponsorluğunu yaptığımız festivalden çok ümitliyiz. Bizce Türkiye’nen en etkili festivallerinden biri olmaya aday.

Dergimiz bu kadarla da kalmıyor tabii. Ali Ulvi Uyanık İşte O An köşesinde ulvi bir filme bakış atmış. 1956 yapımı On Emir’in yarılan deniz sahnesinde musevi kavminin kurtuluşunu resmeden sahne Ali’nin İşte O An’nına takılmış. Zeynep Bonçe ise Episode köşesinde Polis dizilerini mercek altına almış. Yine harika ve keskin saptamaları var. Kritik sayfalarımızda Sosyal Ağ: Facebook, Aşka Fırsat Ver, Çoğunluk, Gölgeler ve Suretler bulunmakta. Kerem Akça DVD dünyasını en ilginç ayrıntısına kadar inceliyor ve Cinedergi’nin sayfalarına taşıyor. Fırat artık bir klasik haline gelen Rolleriyle Yaşayanlar köşesinde Sigourney Weaver’ın iki karakterini ve iki ayrı hayat görüşünü yorumluyor. Vizyonlar, kitap, müzik, pekyakında, haberler yani başlığımızda dediğimiz gibi. Bu içerik sayesinde Türkiye’nin lider Entrentte yayınlanan sinema dergisi olduk. Alexa ve Google Analytics bu iddiamızı doğruluyor. Ama inanın lider olmak değil burada durmak zor. Sinemaya ve okumaya devam.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.