Banu Bozdemir

 Javier Bardem, bu ay vizyonda olacak Ryan Murhpy imzalı Eat Pray Love filminde hayatı keşfetme yolculuğundaki bir kadına eşlik edecek, Julia Roberts’la yol kat edecek.

İçimdeki Deniz ve Güneşli Pazartesiler filmleriyle içimdeki hayranlık kütlesini yükselten kötüyle iyi arasında gidip gelen, rolüne göre yüz ifadesinin ayarını bozan bu muhteşem oyuncu 1 Mart 1969’da İspanya’da doğdu. Herkesin sinema ve oyunculukla uğraştığı bir aileden gelmesi 6 yaşında sahnelere çıkması için yetti. Televizyon dizileri ve küçük bütçeli İspanyol filmleri onun da şöhret yolundaki durakları oldu. Çıkış filmi 2000 yılında Julian Schnabel’in Kübalı şair ve yazar Reinaldo Reinas’ın hayatını anlattığı Before Night Falls ile oldu, eşcinsel yazara hayat verdi. Hemen sonrasında oyuncu John Malkovich’in ilk yönetmenlik denemesi olan bir Shakespeare uyarlaması olan Yukarıdaki Dansçı’da rol aldı. Güneşli Pazartesiler işçi sınıfına bir selam, kapitalizme bir yergi taşıyordu Bardem yine çok başarılıydı. Aslında Tom Cruise ve Jamie Foxx arasında dönen Collateral’da rol aldı ama asıl İçimdeki Deniz ile yüreklerimize en alasından uzandı. Yerinden kalkamadan, düşleriyle oynadı adeta Amenabar filminde. Milos Forman filmi Goya’nın Hayaletleri’nde ise kötü bir din adamını oynadı, çıkarları için gözü kararan birini… Birbirinden güzel rollere bürünen Bardem sonunda Oscar’a uzanacağı bir rol buldu, Coen Kardeşlerin İhtiyarlara Yer Yok filmindeki psikopat (saçlarının şekli ve düz yüz ifadesi) takipçi rolüyle… Marquez romanı Kolera Günlerinde Aşk filminde varlığıyla filme hayat verdi, ışık saçtı adeta… Sonrasında Woody Allen filmi Wicky Cristiana Barcelona filminde rol aldı, üç kadın etrafında pervane oldu ve birçok erkek için en hayal edilesi rolün adamı … Bu ay vizyonda olacak Ryan Murhpy imzalı Eat Pray Love filminde hayatı keşfetme yolculuğundaki bir kadına eşlik edecek, Julia Roberts’la yol kat edecek. Bu sene bir de vizyon yüzü görürse Beutiful adlı filmde rol alacak bu güzel ve karizmatik adam… Şimdilerde Penelope Cruz’la mutlu bir hayatın tadını çıkartıyor, yakışır!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.