The Poseidon Adventure / 1972 / Ronald Neame

Transatlantik Poseidon, New York – Atina yolculuğunu yaparken, yeni bir yıla girilmesinden az sonra, Akdeniz’de dev bir dalga tarafından alabora edilip tepetakla duruma getirilir. O an, balo salonunda yerlere sabitlenmiş masalar ‘tepeye çıktığı için’ kenarlarına tutunarak aşağıya düşmemek için çabalayan yolcuların ‘sapır sapır dökülerek feci şekilde can vermelerinden’ az öncesidir.

Film, bir rahibin önderliğinde geminin üste çıkmış en altına, makine dairesine ulaşarak kurtulmaya çalışan bir avuç insanın hikâyesidir. Çok kısıtlı zamanları vardır; çünkü balo salonundan başlayarak her yere dolmaya başlayan su ve ara sıra meydana gelen patlamalarla sarsılan gövdenin yarattığı tehlikeler umutları köreltmektedir. Felaket filmlerinin dönüş yaptığı yetmişlerin en gösterişli birkaç filminden biri olan “Poseidon Macerası”, sinema tarihinin en ilginç setlerine sahiptir: Baş aşağı bir dev geminin içi! 1979’da başarısız bir devamı ve 2006’da da yeniden çevirimi gerçekleştirilen filme, ‘En İyi Şarkı’ Oscar ödülünün yanı sıra, görüntü etkileri için bir Özel Başarı Oscar’ı verilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.