Banu Bozdemir

Fatih Ürek’in yılı!
Fatih Ürek, üç filmle birden sinemalara geliyor! Ürek, Murat Dalkılıç’ın yazdığı Fikriye adlı filmde Atatürk’ün yaveri Bekir Çavuş’u canlandıracak. Ata Demirer’in Eyyvah Eyvah 2 adlı filminde de rol alacak olan ünlü şarkıcı, 1920’lerde geçen bir başka projede ise kör bir imamı canlandıracakmış… Bu ne bolluk!

Film yok vizyon belli!
Yönetmen ve yapımcı Osman Sınav üç yıldır uzak kaldığı sinemaya iki yeni filmle geri dönüyor. ‘Deli Yürek’, ‘Kurtlar Vadisi’, ‘Ekmek Teknesi’, ‘Doludizgin Yıllar’, ‘Sakarya- Fırat’ gibi dizilerin yanı sıra ‘Deli Yürek- Bumerang Cehennemi’ ve ‘Pars: Kiraz Operasyonu’ filmleriyle beyazperdede de yer edinen Sınav, yeni filmleriyle ilgili tüm ön çalışmaları tamamladı. Üstelik henüz çekimlerine başlanmayan filmler için vizyon tarihi de aldı. Sınav’ın, senaryosunu kendisinin kaleme aldığı ‘Kanadı Ateş Kuşlar’ filmi 15 Ekim, ‘Yalnız Kurt’ filmi ise 12 Kasım’da sinemaseverlerle buluşacak. Sınav, her iki filmde de rol alacak oyuncuların isimlerini şimdilik gizli tutuyor.


Yedi kadın
Abimm’ filminin yönetmeni Şafak Bal ile yapımcısı Ergun Mercan, ikinci sinema filmleri için kolları sıvadı. İkili, dramatik bir hikayeyi anlatacak olan ‘Yedi Kadın’ filmi için kadın oyuncu arayışında. Anadolu’da ve İstanbul’da yaşayan kadınların portresini çizen; terör ve işsizlik gibi sorunlara da değinen ‘Yedi Kadın’ filmi için şimdilik sadece Ahu Türkpençe ve Mine Tugay ile anlaşıldı. Film için altı kadın oyuncu bulunursa ismi ‘Altı Kadın’ olarak değişecekmiş. Altıyı bulan yediyi bulamaz mı? Filmin vizyonu için biçilen tarih Ekim…
İblis: Cadı Kanı
Hollywood teknolojisinin kullanılacağı ilk Türk korku filmi olarak duyrulan “İblis: Cadı Kanı” filminin çekimleri başladı. Filmin yapımcı ve yönetmeni Serkant Yaşar Kutlubay. Filmin görsel efektleri için ‘Avatar’ filminin ekibiyle çalışılacak. Tuğba Özay’ın “İblis” rolünde oynayacağı filmin oyuncu kadrosunda Vatan Şaşmaz, Paşhan Yılmazer, Esra Sönmezer, Ebru Tibet, Ozan Kaçmaz, Tayfun Sav, Umut Sezgin, Nigar Alkan, Tolga Öz, Müge Külcü ve Şenay Yeldan yer alıyor.

 

Yazmak için yazıhane!
Şu andaki mesleğinden memnun olmayanlar ya da hayatı boyunca hep yazar olmak isteyenler ya da “ah ben bir yazsam, neler yazarım” diyenler işte size fırsat: Yazıhane açıldı! Türkiye’nin önde gelen tv-dizi yazarları, yönetmenleri, senaristleri ve gazetecileri Yazıhane’de yeni yazarları, editörleri ve gazetecileri yetiştirmek için bir araya gelecek, yeni nesil yazarlar Yazıhane’den çıkacak.

Yaratıcı yazarlık, editörlük, film senaryosu, dizi senaryosu, oyun yazarlığı, reklam yazarlığı, Güzel Sanatların yazarlık bölümüne hazırlık, internet gazeteciliği, çocuklarla yaratıcı yazarlık alanlarında atölye çalışmaları Yazıhane’de yapılacak. www.yazihane-atolye.com

Festivaller sıra sıra…
Bu sene ilki yapılacak olan 1. Çanakkale Troia Film Festivali 15-19 Eylül tarihleri arasında. Ertelenen Altın Koza Film Festivali’de yeni tarih olarak 20 Eylül dedi… Troia Film Festivali yetkilileri bu arka arkaya gelen tarihler konusunda rahatsız olduğunu belirtti.. Bu sene 47. si yapılacak olan Altın Portakal Film Festivali’nin tarihi ise 9-14 Ekim. Yani bir ayda üç festival arka arkaya dizildi, bakalım nasıl bir tempo olacak…

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.