Banu Bozdemir

Av Mevsimi
Yavuz Turgul’un yazıp yönettiği Av Mevsimi filminin çekimleri devam ediyor. Filmde Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Melisa Sözen ve Okan Yalabık gibi oyuncular var. Bir cinayet araştırması sırasında hayatları değişen 3 polis’in hikayesi anlatıldığı polisiye-dram türünde bir film. Filmde Cem Yılmaz bir kahvehane ortamında Kazım Koyuncu’nun bir şarkısını seslendirecekmiş! Filmin vizyonu sonbahar.

Gölgeler ve Suretler
Derviş Zaim, Kıbrıs’ta çektiği yeni filmi ”Gölgeler ve Suretler”in çekimlerini tamamladı. 1963 Kıbrıs olaylarını genç bir kızın gözünden yansıtmayı hedefleyen film, bu dönemde ‘Ada’da olup bitene ışık tutacak. ”Gölgeler ve Suretler”, 1963’te Kıbrıs’ta başlayan olaylar sırasında bir Karagöz oynatıcısı olan babasından ayrı düşen genç kızın geçirdiği dönüşüm ve olgunlaşma sürecini anlatıyor. Filmde Osman Alkaş, Settar Tanrıöğen, Erol Refikoğlu, Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü gibi oyuncular rol alıyor.

Ağrı
Ağrı’nın senaryosu Los Angeles’ta yaşayan Ertuğ Tüfekçioğlu ve New York doğumlu Türk aktör Alex Demir tarafından yazılmış.  Hikayede bir müzisyenin, büyük amcasının yıllar evvel kaybettiği aşkı Jeyran’ı bulmak için Amerika’ya gidişi anlatılıyor. Bir Ermeni olan Jeyran’ı Los Angeles diasporasının içinde ararken Yılmaz’un başına gelenler, iki deneyimli sinemacının Los Angeles’ta bir Türk olarak yaşadıkları gerçek olaylardan esinlenerek anlatılmış. Filmin yönetmeni Ertuğ Tüfekçioğlu. “Ağrı”nın çekimleri ağırlıklı olarak Los Angeles’ta gerçekleştirilecek ve başrolde Alex Demir yer alacak. Bununla birlikte filmin bazı sahnelerinin de Akdeniz sahillerinde çekilmesi planlanıyor.

Atlıkarınca
Başka Dilde Aşk filminin yönetmeni İlksen Başarır ve oyuncusu Mert Fırat yeni bir filme başladı. Atlıkarınca isimli filmde ensesti açıkça gözler önüne sermeyeceklerini ancak ortaya çıkan psikolojiyi ele alacaklarını belirten Fırat, “Bir aile üzerinden konuyu anlatacağız. Bu konu hassas diye toplumda tabu haline getiriliyor ve üzeri kapatılıyor. Biz bu konunun kapatılmasından, tartışılmamasından son derece rahatsızız. Bu tavrın, geri çekilmenin bir çeşit suç ortaklığını olduğunu düşünüyoruz. Çıkış noktamız bu” diyor.
3 Harfliler-Marid
Korkutucu varlıkların insanlara yaşattıkları kabus dolu dakikaları ve kaotik ortamları aratan bir film daha çekiliyor. Ayla kocası Serkan ile mutlu bir çifttir. Ayla 11 yaşında öteki alemden gelen bir varlığın musallat olması ile kabus dolu bir 3 gün yaşamıştır. Sonra bu kabusa herkes ortak olur. Gülseven Yılmaz, Özgür Özberk ve Kayra Simur başrolde… Arkın Aktaç’ın yönettiği film 24 Eylül’de vizyonda olacak. Bol korkular!

Türk Gelini

Avustralya’nın ünlü yönetmenlerinden Reinhard Schwabenitzkys, Marmaris’in Selimiye Köyü’nde, başrollerini Oğuz Galeli, Haydar Zorlu ve Pınar Erincin’in oynadığı ‘Türk Gelini’ isimli sinema filmi çekiyor. Avusturyalı yönetmen, “Türk insanının gerçek yüzünü Avrupalılar’a göstermek istiyorum” dedi. Filmde bir Türk genci ile yabancı bir kızın aşkı anlatılıyor.

Haneler
D Productions’ın yapımcılığında geçtiğimiz yıl başlayan “Haneler” beyazperdeye taşınıyor. Programın en beğenilen karakterleri Yaban ve Pınar’ın aşkı önümüzdeki yıl sinemalarda olacak. Fırat Doğruloğlu (Yaban) ve Boncuk Yılmaz’ın (Pınar) başrolleri oynayacağı film için oyuncu arayışları devam ediyor. Filmin çekimi 2011’de…

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.