PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

Fırat Sayıcı

Nanny McPhee / “Nanny McPhee”

İlk İzlenim: Çirkin, itici…

Konuştukça: Gizemli, büyüleyici, iş bitirici…

Artıları: Herkesi yola getirmek için kullandığı ve kimseye bir zararı dokunmayan sihirli güçlere sahip.

Handikapları: Seyrek de olsa çocukların masumiyetine hızla kanabiliyor.

Yaşam Felsefesi: Yaramaz bir çocuk varsa, beni çağırın!

Hayattaki Düsturu: Tatlı dille yapamadığını sihirle çözersin…

Tanıyınca: Dul kalmış ebeveynlerin aradığı ilaç, yaramaz çocukların korkulu rüyası… Kötü bir cadıya benzeyen dış görünüşünün altında meleklerinkinden farksız bir kalbi var. Tanıdıkça aslında ne kadar yardımsever biri olduğunu anlayacak, çocuklarla başınız belaya girince de yanınızda olmasını dileyeceksiniz.

Karen / “Love Actually”

İlk İzlenim: Sıradan ve olgun bir aile kadını…

Konuştukça: Düşünceli, seviyeli, ailesine ve kocasına düşkün…

Artıları: Sadakate önem vermesi, birleştirici, bağdaştırıcı ve en önemlisi affedici bir yapıda olması…

Handikapları: İnsanlara ve özellikle de yakınlarına karşı beslediği saf ve aşırı sevgi bazen gerçekleri görmesini engelliyor.

 Yaşam Felsefesi: Aile her şeydir…

Hayattaki Düsturu: Yıkıcı olma yapıcı ol, affetmek büyüklüktür!

Tanıyınca: Hali vakti yerinde, mutlu bir hayatı var. En büyük hayal kırıklığını, eşinin kendisini aldattığını öğrenince yaşıyor. Ancak görmüş geçirmiş kişiliği ve affedici tarafı, eşini büyük bir hatanın eşiğinden döndürüyor. Yakın komşularınızdan ya da ailenin büyük ablalarından biri olması hayatınızda çok şey değiştirirdi.

Emma Thompson

Kendisini beyazperdede izlerken içimizin yağlarını eriten, dingin oyunculuğuyla yüksek performanslara imza atan Emma Thompson, tıpkı Nanny McPhee gibi sürprizlerle dolu, büyülü bir karakter. Rol aldığı filmlerin setlerinde gösterdiği büyülü tavrı her daim set ekibini rahatlatmakta, işleri yoluna koymakta. Karen gibi kalender bir kişilik olan Thompson ikili ilişkilerinde hep yapıcı taraf olmuş. Başta iki adet Oscar heykelciği olmak üzere, birçok ödül ve adaylığın sahibi olan Emma Thompson, kuşkusuz ki içinde bulunduğu her projenin çıtasını yükseltmeye devam edecek.

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.