Serdar akbıyık

Miley Cyrus Hannah Montana karakteriyle içi boşaltılmış bir kültürün bir numarası oldu. 17 yaşına gelen oyuncu son filmi Last Song ile şov dünyasından kalbi kırıkların dünyasına kayıyor…

23 Kasım 1992’de doğan Miley Cyrus’un efsanevi yükselişi, “Hannah Montana” dizisinin 2006 Mart ayındaki sansasyonel açılış gecesinin ardından başladı. 5.4 milyon izleyici ile rating rekoru kıran dizinin hemen sonrasında Miley Cyrus izleyicinin kalbini kazandı. Dizide portresini çizdiği ve ikinci kimliği haline gelen Hannah Montana ve Miley Stewart karakterlerinin popülaritesi hızla artarken Miley Cyrus’un popülerliği de doruğa çıktı. Disney bu işleri çok iyi biliyor. Birçok ünlü yıldızın kariyerine Disney’de başladığı bir gerçek. Ama Miley Cyrus gibi sağlam adımlarla ilerleyen oyuncu sayısı Disney’de bile az. Babası ve annesi de şov dünyasından. Farklı bir duygusal dünyaya doğan Miley’nin asıl ismi Destiny Hope. Kader ve Ümit gibi iki isme sahip olan oyuncu daha bebekken o kadar gülermiş ki ailesi ona Miley demeye başlamış. 2009 yılında Hannah Montana filminde nasıl bir parlaklığa sahip olduğunu Türk izleyicisi de gördü. Oyuncu olduğu kadar müzik dünyasında da kendini kanıtlayan Miley bu anlamda babası country şarkıcısı Billy Ray Cyrus’un peşinden gittiğini söyleyebiliriz. Filmlerinin ve dizilerinin dışında çıkardığı albümler de dikkat çekicidir. Miley ilk soundtrack albümünün çıkmasından 8 ay sonra Cyrus Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus adlı çift albümü çıkarır. Haziran ayında vizyona girecek olan Last Song filminin soundtrack’ında da iki şarkısı bulunuyor güzel yıldızın. Hannah oyunculuk ve müzik dışında bir de kitap yazar. Kendi biyografisini yazdığı kitabın adı “Miles To Go”. Tabii daha 17 yaşındaki bir kızın otobiyografisinden ne çıkacağı da tartışma götürür. Tam bir Amerikan mucizesi olan Miles’ın bir de özlü sözleri var. Mesela “Pembe sadece bir renk değildir bir yaşam biçimidir”. Vay vay vay Miley sen neymişsin. Tabii bu arada kara sevdalara da düştü Miley Cyrus. Onun jenerasyonundan ve yine bir Disney üretimi olan Jonas Brothers’tan Nick ile büyük aşk yaşar ama terk edilir. Miley bir üzülür ki sormayın hemen ardından çıkardığı albümünde bir şarkıyı Nick’e ithaf eder. Bu kara aşklar dramatik yapısı daha güçlü olan Last Song filminde canlandırdığı karakteri yorumlamasında işe yaramıştır herhalde. ABD’nin pembe kızı ve yeni Lolita Miley Cyrus’un son filmi açıkçası tam bir klişe. Gülen kız ağlatmaya çalışacak ama ne ağlayabileceksiniz ne güleceksiniz Last Song’u seyrettiğinizde.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.