Fırat Sayıcı

Sherlock Holmes / “Sherlock Holmes”

İlk İzlenim: Gizemli, mistik, umursamaz…

Konuştukça: Son derece zeki, atik, büyüleyici…

Artıları: Beynini tam kapasite çalıştırmayı beceren Holmes, olayları sıradan insanların bakamayacağı yönlerle ele alıyor.

Handikapları: Ara sıra içine girdiği depresyon nöbetleri, hayatla arasındaki bağı kesebiliyor. Arıza bir tip…

Yaşam Felsefesi: Gölge etme başka ihsan istemem!

Hayattaki Düsturu: Hayat koskoca bir bulmaca… Çöz çöz bitmez.

Tanıyınca: İç dünyasında fırtınalar kopan, hayatla olan derdini bir türlü çözemeyen arızalı dedektif Holmes, kuşkusuz ki dünyanın en iyi sorun çözücülerinden biri. Kolay kolay yaklaşamasanız da, arkadaşlığı size iyi gelebilir. Hele ki en sevdiğiniz elmas kolyeniz çalındıysa…

Tony Stark / “Iron Man 2”

İlk İzlenim: Zengin, asil, çok bilmiş…

Konuştukça: Tam anlamıyla başarı için doğmuş, hırslarıyla yükselen biri…

Artıları: Uzun yıllar silah sanayisi için çalışan Stark, artık insanlığa hizmet etmeye karar veriyor.

Handikapları: Dünya ülkelerini birbirine kırdırarak silahlarını satmaya çalışan Stark hırsı yüzünden ölümden döndü.

 Yaşam Felsefesi: Şimdi insanlık!

Hayattaki Düsturu: Her başarılı erkeğin arkasında birden fazla kadın olmalıdır…

Tanıyınca: Başlangıçta insanlık adına kötü olan ne varsa Tony Stark’ın baş tacıydı, ancak hırsından aldığı ders onu insanlık adına çalışan bir süper kahraman yaptı. Kadınlarla arası iyi olan, zengin, kültürlü ve zeki bir arkadaşı hiç kimse reddetmez herhalde.

Robert Downey Jr.

Hayatı iniş çıkışlarla dolu olan Robert Downey Jr., Holmes kadar arızalı, Stark kadar da hatalarından ders almayı bilen biri. Zamanında uyuşturucu ve alkol batağında debelenen, hatta hapse bile giren Downey kuşkusuz ki Hollywood’un en yetenekli aktörlerinden. Aldığı veya aday olduğu ödüller bunun en büyük kanıtı. 2000’lerin başından itibaren başarılarını katlayan ünlü oyuncu şu aralar mesleğinin zirvesinde hayatın tadını çıkarmakta. Bize de, beyazperdede onu keyifle izlemek kalıyor.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.