OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fırat Sayıcı

The Joker / “Kara Şövalye”

İlk İzlenim: Kelimenin tam anlamıyla ‘psikopat’

Konuştukça: Gizemli, hasta ruhlu, sapkın.

Artıları: Yüksek ve kıvrak zekası intikam ateşiyle birleşince koskoca bir şehri kasıp kavurmaya yetecek kaos yaratıyor.

Handikapları: Yok denecek kadar az. Batman’i hafife alması dışında.

Yaşam Felsefesi: Kaos, kaos, kaos!

Hayattaki Düsturu: Yaptıklarımı şaka mı zannettin?

Tanıyınca: İster çok zeki olun, ister çok güçlü, ister siyasetin tepesindeki insan olun, isterse de Batman! Kim olursanız olun, dua edin de Joker hiçbir zaman karşınıza çıkmasın.

Ennis Del Mar / “Brokeback Mountain”

İlk İzlenim: İçine kapanık, sessiz sakin, utangaç…

Konuştukça: Fazla konuşmayı ve özel hayatıyla ilgili açıklar vermeyi sevmiyor…

Artıları: Karşısındaki kim olursa olsun elinden geldiğince değer veriyor, kırmamaya çalışıyor…

Handikapları: İstediklerini doyasıya yaşamak ve hayallerinin peşinden koşmak için yeterli cesareti yok.

 Yaşam Felsefesi: Az olsun benim olsun!

Hayattaki Düsturu: Önce karşımdaki!

Tanıyınca: Toplumsal yargılar karşısında eli kolu bağlanan ve gizli kimliğini ortaya çıkarmamak için her yolu deneyen Enis sırlarını ört bas etmek için evliliği bile göze almış biri. Tek dileği ise mutlu olmak ama bunun içinde gayretleri yetersiz kalıyor.

Heath Ledger

O artık öteki dünyadan sevenlerine el sallayan bir efsane… Oyun gücüyle yeniden betimlediği Joker karakteri, onun herkes tarafından saygı görmesini sağlamakla kalmadı, Oscar heykelciliği de kazandırdı. Kısa hayatına sığdırdığı kalbur üstü filmlerle sinema tarihine geçen Heath Ledger, Joker kadar aklına buyruk, sıra dışı ve asi, Ennis kadar da duygusal ve ayakları yere sağlam basan biri. İnatçı ve tuttuğunu koparan kişiliği onu yaşıtlarından hep bir adım öteye taşıdı. Hayata erken veda eden bu eşsiz oyuncu, her zaman saygıyla anılacak.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.