Cinedergi’nin yaşadığı ikinci yılbaşı 2010’un Ocağı. Şöyle bir bakınca neler yapmışız, nereden nereye gelmişiz, omuzlarımızı kabartıyor doğrusu. Bu bir yıl içinde röportajını yaptığımız isimlere bakar mısınız? Fatih Akın, Yeşim Ustaoğlu, Semih Kaplanoğlu, Ümit Ünal, Şafak Sezer, Şahan Gökbakar, Gülçin Santırcıoğlu, Demet Evgar, Tarık Akan, Murat Saraçoğlu, Aslı Özge, Pelin Esmer, Volga Sorgu, Görkem Yeltan, Ruhi Sarı, Derya Alabora, Mustafa Üstündağ, Bergüzar Korel, Hande Subaşı, Cem Davran, Orhan Eskiköy, Beste Bereket, Şebnem Sönmez, Murat Ünalmış, Hasan Karacadağ Bu isimlerin yanı sıra tartışma yaratan dosyalar, Hollywood’tan sıcak haberler, sinemanın karanlıkta kalmış köşelerini aydınlatan özel köşeler hepsi bütün yıl verdiğimiz emekle sizlere ulaştı. Bunun da karşılığını gördük. Bu ay 110 bini geçen bir görüntülemeyle kullanıcılarımız bizi ödüllendirdi. Lafı fazla uzatmadan. Yeni yıla ne gibi yeniliklerle giriyoruz bunu konuşalım. Birkaç sayıdır dinlenme hakkını kullanan Ali (Ulvi Akalın) yepyeni bir enerji ve yeni köşesi “O an” ile dergimize geri döndü. Önemli filmlerin sarsıcı sahnelerini işleyen Ali bu sahnelerin üzerinde yaptığı yorumlarla sinemanın büyüsünü size taşıyacak. Geçen aydan itibaren Cinedergi’yi telefonunuzdan da takip edebiliyorsunuz. Artık her yerde ve her saatte elinizin altında Cinedergi. Önümüzdeki aysa bir yenilik daha yaparak yazarlarımızın yorumlarını görüntülü olarak ta izleyebileceksiniz.

Gelelim bu sayıya. Kenan İmirzalıoğlu yeni filmi Ejderin Kanatlarıyla ilgili ilk bilgileri Banu Bozdemir ile yaptığı sohbette sizler için yorumladı. Vavien filminin yazarı ve başrol oyuncusu Engin Günaydın ise bir sonraki projesiyle ilgili ilk bilgileri benle yaptığı röportajda cinedergi’ye anlattı. Son dönemin en romantik filmi başka Dilde Aşk’ın yönetmeni İlksen başarır ve başrol oyuncusu saadet Işıl Aksoy’da röportaj vermek için Cinedergi’yi seçen ünlüler arasındaydı. Bu sayının konuk yazarı ve dostumuz Janet Barış ise Fatih Akın’ın son filmi Soul Kitchen’la ilgili eleştirisiyle sizlerle beraber olacak. Soul Kitchen’dan etkilenen sadece Janet değil tabii Banu’da bu filmden yola çıkarak yemek filmleriyle ilgili dosyasını hazırladı. Benim için çok önemli bir film giriyor bu ay sinemalara. Wood Allen’ın dahi zekasını seyretmek için Kim Kiminle Nerede filmi biçilmiş kaptan. Filmin eleştirisinin yanında Aysıt Genç’in hazırladığı Allen’ın kişiliğini filmlerindeki karakterler üzerinden tanımlayan dosya inanıyorum ki çok ilgi çekecek. Bu sayıda bir dosyada Fırat’tan (Sayıcı) geldi. Bu ay vizyona girecek olan Sherlock Holmes filminden yola çıkarak dedektif filmleri dosyasını hazırladı Fırat. Aralık ayında evlenen arkadaşımız Alper Turgut ise Pedro Almodovar’ın filmi Kırık Kucaklaşmalar ile bize selam verdi. Biz de ona yeni yaşamında mutluluklar diliyoruz. Hollywood’tan ilk elden haberleri bize yetiştiren ve orada yaşanan sürpriz gelişmeleri köşesine taşıyan Burak Yarkent ise Oscar tartışmalarının ne durumda olduğunu bu ay konu etti. Oscar’da sürpriz seçimleri ilk onun satırlarında okuyacaksınız. Kısacası dopdolu bir sayı daha ve 2010’un ilk ayı. Heyecanımız ve heyecanınız aynen devam etsin. İyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.