Dokuz (Nine)

Yönetmen: Rob Marshall

Senaryo: Michael Tolkin, Anthony Minghella

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penélope Cruz, Judi Dench, Nicole Kidman,   Kate Hudson, Sophia Loren

Konu: Orta yaş krizine girmiş bir yönetmen olan Guido Contini, yeni filmini bitirmeye çalışmaktadır. Kafasında bu film olmasına rağmen, Contini filmi bir türlü bitirememektir. Nedeni hayatında çok fazla kadına yer vermesidir. Karısı Luisa, seksi metresi Carla, ilham perisi Claudia ve diğerleri… Contini için hepsi ayrı bir anlam ifade etse de, beklentiler arasında boğulduğunu hissetmeye başlar.

Doomsday

Yönetmen: Neil Marshall

Senaryo: Neil Marshall

Oyuncular: Caryn Peterson, Adeola Ariyo, Emma Cleasby, Christine Tomlinson

 

Konu: 30 yıl önce İskoçya’da ortaya çıkan bir virüs tüm insanların yaşamını alt üst etmiştir. Bu ölümcül virüsün yayılmaması için karantina altına alınan ülkede hâlâ hayatta olan insanlar ölüme terk edilir. Duvarın ardında yıllarca izole edilen virüs, İngiltere’de yeniden ortaya çıkar. Hükümet bu virüsü yok etmesi ve tedavi yöntemi bulması için bir ekibi duvarın ardına yollar. Duvarın arkasında ne olduğunu bilinmemektedir.

Oobermind

 

Yönetmen: Tom McGrath

Senaryo: Alan J. Schoolcraft, Brent Simons

Seslendirenler: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill

 

Konu: Zalim Oobermind 20 yıldır Dünya’yı fethetmeye çalışmaktadır, ancak her seferinde süper kahraman Metro Man tarafından engellenir. Metro Man’i öldürdüğünde monotonluktan sıkılır ve yeni bir süper rakip yaratır. Metro Man’in hiç olmadığı kadar büyük ve güçlü bir düşman. Ancak yeni güçlü adam dünyayı yok etme savaşını başlattığında, Oobermind’ın karar vermesi gerekir: Kendi yarattığı bu şeytanı yenebilir mi?

 

Hayat Ağacı (The Tree of Life)

 

Yönetmen: Terrence Malick

Senaryo: Terrence Malick

Oyuncular: Brad Pitt, Sean Penn, Danielle Rene, Jackson Hurst, Fiona Shaw

 

Konu: Aile ilişkilerine odaklanan film 50’li yıllarda geçiyor. Brad Pitt’in canlandırdığı rol için başta Heath Ledger düşünülmüş ancak, Ledger ölünce Brad Pitt’te karar kılınmış. Pitt’in karşısında ise yine iyi bir isim Sean Penn var. Film 2010’da gösterime girecek.

 

 

Pembe Kanatlar: Flamingoların Gizemi (The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos)

 

Yönetmen: Matthew Aeberhard, Leander Ward

Senaryo: Melanie Finn

 

Konu: Afrika’nın gözlerden uzak topraklarında doğanın son harikalarından birisi gerçekleşir: Koyu kırmızı kanatlı milyonlarca flamingonun doğumu, yaşamı ve hayatta kalma mücadelesi. Daha önce film ekiplerinin hiç ayak basmadığı doğal alanlarda çekilen filmde, bu gizemli kuşların hayatta kalma, her türlü tehlikenin üstesinde gelme çabalarına tanık olunuyor.

 

 

Kontrol (Control)

 

Yönetmen: Anton Corbijn

Senaryo: Deborah Curtis, Matt Greenhalgh

Oyuncular: Samantha Morton, Sam Riley, Alexandra Maria Lara, Joe Anderson

 

Konu: Joy Division grubunun vokalisti Ian Curtis’in öyküsünü anlatan Kontrol, topladığı övgü ve ödüllerle özellikle öne çıkıyor. Orijinal punk sound’unun en ünlü takipçilerinden olan, çoğu müzik eleştirmenince en önemli post-punk grubu kabûl edilen Joy Division, sadece iki stüdyo albümüyle büyük bir başarı yakalamış ve solistleri Ian Curtis’in 1980 yılında intihar etmesi üzerine dağılmıştı.

 

The House Bunny

 

Yönetmen: Fred Wolf

Senaryo: Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith

Oyuncular: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Kat Dennings

 

Konu: Shelly Playboy köşkünde atılana dek dertsiz, kaygısız bir hayat yaşamaktadır. Hiçbir gidecek yeri olmayan Shelly’nin kaderi onu kız öğrenci birliği olan Zeta Alpha Zeta’ya sürükler. Ancak bu asosyal kızlar sözleşmeyi imzamazlarsa evlerini düzenbaz Phi Iota Mu grubuna kaptıracaklardır. Kızlar, evi kaybetmemek için de erkekler ve makyaj hakkında usta olan Shelly’e bel bağlarlar. Aynı zamanda Alpha Zeta grubu Shelly’e kişiliğini geliştirmek adına yardım ederler. Bu kombinasyon kızları rol yapmak, taklit etmekten uzaklaştırıp kendi kişiliklerini kazanmalarını sağlar.

 

Üç Gün İçinde Öleceksin 2

 

Yönetmen: Andreas Prochaska

Senaryo: Andreas Prochaska, Agnes Pluch

Oyuncular: Michou Friesz, Andreas Kiendl, Anna Rot

 

Konu: Nina ve arkadaşları aldıkları bu cep telefonu mesajının aptalca bir şaka olduğunu düşünürler; ancak Nina’nın erkek arkadaşı ertesi sabah, ayaklarına beton bir blok bağlı şekilde göle atılmış olarak bulunur. Bir başka arkadaşlarının da vahşi bir saldırıya uğraması ile gençler hayatlarının tehlikede olduğunu fark ederler. Nina ve arkadaşları ölüm listesindedir. Peki ama neden? Nina, peşlerindeki kana susamış katilin kimliğini açığa çıkaracak bir ipucuna ulaşır. Ancak her geçen an ölümlere bir yenisi eklenmekte ve her geçen cinayet bir öncekinden daha vahşi bir biçimde işlenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.