Surrogates

Yönetmen: Jonathan Mostow

Senaryo: Michael Ferris, Robert Venditti

Oyuncular: Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike, Ving Rhames, Michael Cudlitz

Konu: İnsanların tamamen dünyadan kopuk yaşayıp, surrogate robotları tarafından iletişim kurdukları bir gelecek… Ajan Greer sahiplerinin de ölümüne yol açan surrogate cinayetlerini çözmek için yıllardan sonra ilk kez evinden çıkacaktır.

Management

Yönetmen: Stephen Belber

Senaryo: Stephen Belber

Oyuncular: Jennifer Aniston, Steve Zahn, Margo Martindale, Fred Ward, Woody Harrelson

 

Konu: Sue, Mike’ın ailesinin sahip olduğu Arizona’da yol kenarında bulunan bir motelde kalmak zorunda kalmıştırn. Bu esnada ikisi arasında bir şişe şampanyayla başlayan tanışıklıkları ikisinin de hayatının amacını ararken ülkeyi dolaştıkları bir maceraya dönüşür. Mike amacı olmayan bir hayalperesttir, Sue’nun arkasından onun çalıştığı Maryland’e gider. Fakat Sue’nun özenle kurduğu hayatında ona yer yoktur. Fakat ikisi de kendi istekleri peşinde koşarken, sonunda birbirlerinin hayatında önemli yerleri olacağını anlarlar.

 

Başkana Mektuplar – Letters to the President

 

Yönetmen: Petr Lom

Senaryo: Petr Lom

Oyuncular: Mahmoud Ahmadinejad

 

Konu: Kalabalık bir topluluğun izdiham görüntüleriyle açılan “Letters to the President,” merkezine İran halkının devletten yardım istemek için Cumhurbaşkanı’na hitaben yazdığı mektupları yerleştiriyor. Yazdıkları mektupları zaman zaman elden zaman zaman posta yolu ile Ahmadinejad’a ulaştırılmaya çalışan çaresiz vatandaşların uğraşlarını gözler önüne seriyor.

 

Synecdoche, New York

 

Yönetmen: Charlie Kaufman

Senaryo: Charlie Kaufman

Oyuncular: Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams, Emily Watson, Jennifer Jason Leigh

 

Konu: Tiyatro yönetmeni olan Caden Cotard, bir yandan işiyle uğraşırken, bir yandan da hayatındaki kadınlarla uğraşmaktadır. Aklına son tiyatro oyunu için bir fikir gelen Cotard, bir deponun içerisine New York’un doğal büyüklükte olan bir kopyasını yaratır.

 

 

 

 

Başsız Kadın – La Mujer Sin Cabeza

Yönetmen: Lucrecia Martel

Senaryo: Lucrecia Martel

Oyuncular: María Onetto, Claudia Cantero, César Bordón, Daniel Genoud

 

Konu: Veronica arabasıyla gerçekleştirdiği bir yolculuk esnasında bir şeye çarpar. Çarpmanın şokuyla neye çarptığını bilmeden hızla oradan uzaklaşır. Daha sonra o civarda bir çocuğun öldüğünü öğrenir. Kadının ailesi olayı kapatsa da, onun içi rahatlamaz. Giderek psikolojik anlamda eşi olmayan bir ruh haline bürünmeye başlar.

 

Labor Pains

Yönetmen: Lara Shapiro

Senaryo: Stacey Kramer, Lara Shapiro

Oyuncular: Lindsay Lohan, Aaron Yoo, Cheryl Hines, Janeane Garofalo

 

Konu: Thea Dixon, aslında onu köle gibi kullanan patronundan nefret etmektedir. Ama durum işten çıkarılmaya gelince, Thea çözümü hamile olduğunu söylemekte bulur. Thea’nın 9 ay boyunca saklı tutması gerektiği yalan, çevresindeki herkesin hayatına karışmasıyla hayatını olduğundan daha da zorlaştıracaktır.

 

Lakeview Terrace

Yönetmen: Neil LaBute

Senaryo: David Loughery, Howard Korder, David Loughery

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Ron Glass

 

 

Konu: Lakeview Terrace’daki bir genç çift, Californiya’daki rüya evlerine yeni taşınmışlardır, fakat yan komşuları onların ırkçı olmalarından dolayı onlara karşı zıt bir tavır içine girmiştir.

Katı, çocuğunu tek başına yetiştiren bir baba olan LAPD memuru, etrafı kollayan kişi olmayı kendine görev bilmiştir. Geceleri mahallede devriye gezip mahalleliyi huzura kavuştururken bir taraftan da yeni evli çifti giderek daha fazla rahatsız etmeye baslar. Polisin çifte karşı rahatsız edici tavrına karşılık onların da polise karşı harakette bulunmaya başlamasıyla, olay bir trajediyle sonuçlanır.

 

için eğitilirken, kaçamayacakları olaylar zincirine takılıp kalırlar. Acaba soylu olarak gördükleri savaşları adına ikisi de fedakarlıkta bulunabilecek midir?

 

Sihirbazın Çırağı – The Sorcerer’s Apprentice

Yönetmen: Jon Turteltaub

Senaryo: Carlo Bernard , Lawrence Konner

Oyuncular: Nicolas Cage, Monica Bellucci, Jay Baruchel, Teresa Palmer, Alfred Molina

 

Konu: Balthazar Blake adında tuhaf biri aniden hayatına girene dek Dave, fizik dersinden geçmeye çalışan ve rüyalarının kızı Becky’den randevu koparmaya çalışan sıradan bir üniversite öğrencisidir. Balthazar’ın bir sihirbaz olduğu ortaya çıkar, aynı güce sahip hatta kendi gücünü aşan birini bulmak için uzun süredir arama yapmaktadır. Ancak ezeli rakibi Maxim Horvath, sadece Blake ve Dave’i değil tüm New York şehrini tehdit edince bahtsız Dave gönülsüz de olsa Balthazar’ın koruması altına girer. Dave’in tek yapması gereken acilen sihirbazlık sanatını öğrenmesidir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.